Dames stappen massaal naar de chirurg voor olympische buikspieren

doorEllen Provoostop 10/08/2012
De buikspieren van atlete Jessica Ennis.

Dubbel zoveel vrouwen vragen sinds het begin van Olympische Spelen aan de plastische chirurgie een liposuctie van de buikzone omdat ze jaloers zijn op het wasbordje van de Britse atlete Jessica Ennis.

De kliniek kreeg sinds de atlete vorige week een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Londen 200 procent meer aanvragen voor een buikliposuctie. In haar tweedelige sportpakje showde ze in het stadium in Londen haar buikspieren en deze werden duidelijk door miljoenen kijkers bewonderd. De gemiddelde Britse vrouw heeft echter geen zin of tijd om zes uur per dag zes keer per week te trainen, daarom schakelen ze de hulp van de plastische chirurg in om haar uiterlijk te evenaren.

Methode
Vooral de behandeling Lipoglaze is erg populair. Dit is een nieuwe vorm van liposuctie waar geen mes aan te pas komt. Het behandelt moeilijke vetzones door de vetcellen te bevriezen, die dan op natuurlijke wijze worden afgevoerd. Ongeveer een derde van alle behandelde cellen verdwijnen na een sessie van een uur.

Buik en lovehandles
Eigenaar van LoveLite Donnamarie McBride: "Sinds de Olympische Spelen zijn gestart komen er veel dames met foto's van Jessica langs en vragen ze om een gelijkaardig bovenlichaam. De dag nadat ze gewonnen had, stond de telefoon hier roodgloeiend. Met Lipoglaze kun je ongeveer een derde van het vet aan de buik kwijtspelen met een sessie. Deze cosmetische ingreep is ideaal om blubberbuiken en lovehandles aan te pakken, maar je kunt er ook je benen, armen en dijen mee aanpakken."

De machine verwarmt eerst en koelt daarna het te behandelen gebied af. Hierdoor kristalliseren de vetcellen en zijn ze dus na enkele weken verdwenen. Na enkele weken zou je duidelijk een verschil moeten merken als je de procedure combineert met sport en gezonde eetgewoonten.