Date via Skype? Zo zie je er piekfijn uit op het scherm

doorTine Kintaertop 21/05/2015

Vroeger was het allemaal een stuk simpeler: een eerste ontmoeting met een man vond plaats in een gezellig cafeetje, of op restaurant. Een laagje foundation, wat blush en mascara was zowat alles wat je nodig had. Maar in de tijden van Tinder, Facebook en Skype vinden heel wat eerste gesprekken online plaats, en dan zie je er op het scherm plotsklaps als een spook uit. Geen nood: wij helpen je uit de brand met deze tips.

Een date via Skype? Dan mag je ietsje kwistiger omgaan met make-up. Ook al zijn jij en je date fan van de subtiele look, op je scherm zal het lijken alsof je niets ophebt. Het slechte licht en de artificiële kleuren vervagen alle kleur, dus wat extra aandacht aan deze puntjes besteden, is geen overbodige luxe:

Je gelaat
Als je 's avonds op restaurant gaat, let je beter wat op met glans en glitter. Je wil er immers niet als een discobal uitzien toch? Op het scherm kan je echter die gloed goed gebruiken om je gezicht wat leven te geven. Ga dus op zoek naar een foundation met een wat glanzende finish - wij denken spontaan aan de Touche Éclat Foundation van Yves Saint Laurent. Je kan ook je eigen matte foundation mengen met een basis die wat glans geeft, zoals de Illuminating base van Dior. Wees ook ietsje kwistiger met je blush, zodat de camera zeker de kleur oppikt. Een cream blush geeft je ook meteen die gezonde gloed op je wangen. Die hoeven zeker niet duur te zijn; je vindt al goede exemplaren bij merken als Bourjois en Max Factor.

Je ogen
Smokey eyes zijn altijd een goed idee, maar ga achter het scherm beter voor een zachte versie. De kleur zwart zal goed opgepikt worden, in tegenstelling tot de rest van je make-up. Om te vermijden dat je eruitziet als het creepy meisje uit The Ring, ga je dus beter voor zachtere kleuren oogschaduw en eyeliner. Denk marineblauw, roestbruin, aubergine en kopertinten. Wij zijn persoonlijk fan van de Countour Clubbing Waterproof eyeliners van Bourjois, en de 24/7 eyeliners van Urban Decay. Overweeg ook om (subtiele) valse wimpers in te schakelen, aangezien mascara nauwelijks te zien is op je computerscherm.

Je lippen
Met je lippen kan je alle kanten op. Je date is puur virtueel, dus een kus zit er niet meteen in. Tijd om die leuke felle of net donkere kleurtjes boven te halen. Bij merken Mac Cosmetics vind je zowat alle kleuren van de regenboog, maar ook in de drogisterij zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je voor kleur kiest, hou je het beter wel ietsje matter. Bewaar de gloss voor de meer neutralere kleuren.

Let op het licht
Een laatste tip: kies de plaats waar je zal Skypen zorgvuldig uit en probeer een plekje te vinden met zo natuurlijk mogelijk licht. Wie 's avonds laat een afspraakje heeft, maakt de kamer best zo verlicht mogelijk, en gaat met zijn gezicht naar de lampen toe zitten. Als het licht achter je schijnt, zal je gezicht een zwarte vlek lijken.