De beautyfouten die haast elke vrouw maakt

doorEllen Provoostop 17/07/2012

Sporten met make-up en je nek vergeten in te smeren zijn beautyfouten waaraan elke vrouw wel eens zondigt, toch kunnen deze slechte gewoonten schade aanrichten. We lijsten de voornaamste beautyfouten op en leggen uit hoe ze te voorkomen.

Sporten
Beauty-experte Anna Field zegt dat bijvoorbeeld joggen met make-up erg schadelijk is voor je huid. Deze warmt hierdoor namelijk en absorbeert zo stoffen makkelijker. Hierdoor komt make-up dus in je poriën terecht, waardoor deze verstopt raken. Ook raken zweet en bacteriën vast tussen de huid en de make-up, wat een broeihaard voor deze vieze beestjes is. Daarom is het belangrijk om voor het sporten je huid te reinigen en dan enkel een dagcrème te dragen.  

Make-up bijwerken
Breng jij na het werk over je oude make-up snel nieuwe aan voor een fris gevoel? Dit maakt echter dat je foundation vaak te fel lijk, gaat je mascara klonteren en raken ook je poriën verstopt. De volgende keer dat je meteen na het werk op stap, kun je best eerst je make-up verwijderen en helemaal opnieuw beginnen. Zorg er dus steeds voor dat je vochtige doekjes om make-up te verwijderen in je handtas hebt.

Nat haar
In de zomermaanden is het niet erg wanneer je je lokken door de buitenlucht laat drogen. Maar koude temperaturen kunnen nat haar bevriezen, waardoor het sneller afbreekt. Föhn je kapsel in de wintermaanden voor je de deur uitstapt.

Mascara
Het is verleidelijk alvorens je je mascara aanbrengt op en neer met je borsteltje in het reservoir te gaan. Maar hierdoor komen lucht en bacteriën in je mascara terecht en zo droogt deze uit. Trek het borsteltje in een vlotte beweging uit het buisje, verwijder overtollig product met een doekje en breng dit aan op je wimpers.

Nek
Huidverzorging stopt met niet bij je kin, je nek en décolleté moeten ook dagelijks verzorgd worden om soepel en jong te blijven.

Wimperkruller
Veel vrouwen warmen hun wimperkruller met hun haardroger op omdat dit een langduriger effect heeft. Dit kan je wimpers echter verbranden. Warm dus je krultang slechts enkele seconden op om schade te vermijden.