De beste haarborstels voor elk haarprobleem

doorSophie Vereyckenop 30/05/2016

Van een onhandelbare froefroe tot weerbarstige krullen: we hebben allemaal zo onze eigen haarproblemen waar we iedere ochtend in de badkamer mee worstelen. Maar wist je dat meeste bad hairdays met de juiste haarborstel al vermeden kunnen worden?

Laat jij je haar geregeld opknippen om toch maar een beetje volume op te doen? Dan zoek je best een dunne borstel waarmee je het haar makkelijk sectie per sectie kan optillen. Ideaal om hier en daar wat meer volume toe te voegen. Een kleine kam met een groots effect!

Als je moeite hebt om je haar door te kammen of er gewoon niet veel mee aan te vangen is door de dikte, dan kan deze borstel je 's ochtends heel wat tijd besparen. Een kam waarbij de tanden dicht op elkaar staan brengen je haar alleen nog maar meer in de war, kies dus beter voor een borstel waarbij de haren ver uit elkaar staan, deze glijden veel makkelijker door dik haar.

Wil je graag meer glans zonder veel extra volume toe te voegen? Dan kies je best voor een borstel met een brede oppervlakte en plastic, ver uit elkaar staande tanden. Door het grote oppervlakte is het klusje 's ochtends snel geklaard, en de plastic tanden zorgen ervoor dat je haar in geen tijd mooi glad oogt.

Raakt jouw haar continu in de knoop? Ga dan niet trekken en sleuren met een gewone borstel, maar koop een kam met erg wijde tanden. Zeker als je haar nat is, is dit de beste optie voor je haar. Werk ook altijd van onderen naar boven, zo zal je haar het minst snel afbreken.

Krullen borstelen, kan een behoorlijke uitdaging vormen. Daarom zorg je dat je best een borstel met houten tanden in de badkamer hebt liggen, die zijn immers zachter voor je haar zonder dat ze de krullen uit elkaar halen.

Als je erg fijn of futloos haar hebt, kies je best een borstel die gemaakt is van natuurlijke haren, liefst in een rubberen kussen. Zo zijn de haren extra flexibel, wat beter is voor je haar.

Vind jij ook nooit de manier om je froefroe te drogen zonder dat het alle kanten opstaat? Een ronde borstel die hete lucht blaast is dé oplossing. Zet de borstel op de warme stand en kam ondertussen van links naar rechts.