De meest gehate lichaamsdelen op een rij

doorLynn Formesynop 23/08/2012

Vrouwen en hun complexen, het cliché wordt keer op keer herbevestigd. Met een lichaamsbouw die steeds meer evolueert naar een appelvorm, worden we nog zelfbewuster over onze buikzone. Uit een rondvraag van cosmetische kliniek Lovelite blijkt dat de lovehandles nog altijd de kroon spannen, gevolgd door flubberige dijen (buitenkant) en uitpuilende buikjes, ook wel muffin-tops genoemd. De vierde en vijfde plaats worden ingepalmd door papperige armen en vet aan de binnenkant van de dijen.

Wie dacht dat scheve neuzen, slechte tanden of grote konten goed zouden scoren in de 'wat haat jij aan je lichaam'-vragenronde, heeft het behoorlijk mis. De grootste zorg voor vrouwen zijn en blijven de lovehandles, het moeilijk weg te werken vet op de heupen.


Complexen

"Ruim 2 op 3 vrouwen die hier komt voor vet te laten verwijderen, kiest voor behandelingen die mikken op de buik, de heupen en de flanken van de torso", getuigt Donnamarie McBride, mede-oprichter van Lovelite. Zelfs bekende dames als Cheryl Cole en Kim Kardashian, die doorgaans gevierd worden omwille van hun prachtlijf, zitten opgezadeld met complexen:

"Ik hou echt niet van mijn benen, ik heb er eigenlijk bijna geen. Als ik geen stylisten zou hebben die mijn outfits bepalen, zou ik ze liever altijd verstoppen", aldus Cheryl Cole.

Elle Macpherson krijgt wel eens vaker de bijnaam 'The Body', maar ook zij is niet immuun voor onzekerheden: "Ik heb er zo lang over gedaan om me goed te voelen in mijn lijf. Ondanks mijn nickname heb ik me echt al slecht in mijn vel gezeten".

"Ik ben nooit een grote fan geweest van mijn dijen, al ben ik wel tevreden met mijn buik, als hij in vorm is wel te verstaan", getuigt Kim Kardashian.