De paardenstaart, een chique kapsel

doorRedactieop 25/06/2010

De tijd dat een paardenstaart 'saai' of 'gewoontjes' is, ligt achter ons. Zelfs op de rode loper worden glamoureuze paardenstaarten gespot, en er is reden om aan te nemen dat een mooie paardenstaart je look kan afmaken of zelfs kan maken tout court. Styletoday.nl geeft tips om vier glamoureuze paardenstaarten te maken.

1) Casual chic
Een losse, krullerige paardenstaart is een geschikte look voor jongeren en twintigers die naar glamoureuze feestjes trekken. Om het effect te bereiken, maak je met een dikke krultang krullen vanaf het midden van je haarlokken, in plaats van onderaan te beginnen. Zo komt er een natuurlijk ogende slag in het haar. Toupeer de kroon en kam de bovenkant glad met je vingers, alvorens je een losse, lage staart maakt. Laat enkele plukjes langs je gezicht los hangen.

2) Eenvoudig meisjesachtig

Je kamt je haar netjes is naar achter. Wie al een froufrou heeft, kan je deze met een dikke krultang naar achter krullen en vastzetten.

Wie geen froufrou heeft, scheidt de voorste lokken van het andere haar en zet deze vast met een speldje. Je toupeert de onderkant en de bovenkant van de laag eronder, en leg de voorste lokken er dan over zodat het mooi bol staat. Als je tevreden bent met het resultaat, leg je de lokken vast met enkele haarschuivertjes en fixeer het met hairspay.

Om het af te werken, kan je je paardenstaart zelf door de krultang halen voor een sexy krul.

3) Strak en hoog
Maak je haar voor deze staart lekker glad en strak met een krulborstel en wat serum. Buig voorover zodanig dat al je haar voor je gezicht hangt. Kam je haar terwijl je er een heel hoge staart van maakt, om bobbels te voorkomen. Je werkt deze staart af door een lok uit je staart te halen, deze rond de elastiek te vinden en het uiteinde terug in de elastiek te stoppen.
Tip: voor een retrolook maak je deze staart een beetje lager, en krul je de punt van de staart naar buiten.

4) Zijdelingse staart

Ook vaak gespot is de zijdelingse staart. Strak, los, met of zonder krullen, met of zonder twist: de combinaties zijn eindeloos, maar één ding hebben ze altijd gemeen: de staart zit laag, in de nek. Geen hoge, zwierende exemplaren dus, maar rustige en bescheiden staarten die heel mooi staan.

Het principe is simpel: je maakt een zijstreep, langs de kant die jou het beste ligt of het mooiste staat, kamt het haar daarheen en maakt de staart. Wil je er nog een twist in, hou de staart dan een beetje los zodat er niet te hard aan het haar getrokken wordt. Leg ten slot de staart over je schouder.

De video's onderaan dit artikel geven praktische tips en tonen voor hoe je deze (en nog andere) paardenstaarten gemaakt krijgt. Veel succes! (edp)