De voordelen van een vluggertje

doorRedactieop 02/05/2014

Vele mensen zien een korte vrijbeurt als een imitatie van echte seks. Dat wordt nu halt toegeroepen door Amerikaanse sekstherapeuten. Zij moedigen juist aan om vluggertjes in je seksleven te integreren. Niet als steunpilaar maar wel als een toegevoegde waarde, zo blijken er heel wat voordelen aan deze kortstondige ontmoeting vast te hangen.

Volgens de enquête zeggen koppels dat tijd, vermoeidheid, druk, stress en gebrek aan verlangen de grootste hinderpalen zijn. Een romantisch weekendje weg gebeurt maar een keer per jaar, onze slaapkamer wordt niet elke avond met kaarsjes en rozenblaadjes versierd en een orgasme kan soms lang op zich doen wachten. Geef daarom je seksleven een extra boost door wat meer kortstondige vrijsessie in te lassen. Door seks te hebben, voelen koppels zich meer verbonden met elkaar en komen ze ook buiten de slaapkamer beter overeen.

Niet enkel de communicatie loopt vlotter, na een opkikkertje voel je je meer relaxed en heb je wat extra energie. En hoewel vooral vrouwen soms minder zin in seks hebben, kan het geen kwaad om af en toe een extra sessie in te lassen. Het onderzoek toonde aan dat wie vaker seks heeft, ook sneller zin zal krijgen. Vluggertjes doen bovendien de passie nog wat extra oplaaien. Voor koppels die al een tijdje een relatie hebben, kan seks soms wat op de achtergrond verdwijnen. Het idee dat een vrijparij iedere keer lang moet zijn, waarbij je ook nog eens op exact hetzelfde moment klaar komt, kan je nu dus vergeten. Toch zeggen de therapeuten niet dat een passionele vrijpartij iedere keer vervangen moet worden door een snelle beurt.

Nood aan een vluggertje?
Beantwoord elke stelling met ja of neen. Reken voor elk negatief antwoord een punt extra en twee punten voor een 'ja'

* Ik ben te moe voor seks

* Seks heb ik alleen 's avonds

* Mijn seksleven mist wat spontaniteit

* Een vrijpartij buiten de slaapkamer is ongewoon

* Romantiek kost me te veel energie

* Ik voel me minder verbonden met mijn partner wanneer we al een week geen seks hebben gehad

* Ik voel me te gespannen om seks te hebben

* Ik zou liever een boek lezen dan seks hebben

* Een vrijpartij vraagt veel planning

* We hebben vaak seks in missionarishouding

* Ik kan me moeilijk ontspannen

* Ik heb geen tijd voor een fantastisch seksleven

Uitslag
12-15 punten: Jij hecht belang aan je seksleven en maakt daarvoor ook geregeld tijd. Je kan af en toe eens kiezen voor een vluggertje. Niet als remedie maar om wat variatie en extra plezier toe te voegen.
16-19 punten: Er kan wat gesleuteld worden aan je seksleven. Misschien kan je een vluggertje inplannen als je wat tijd overhebt of graag even wil relaxen.
20-24 punten: Je seksleven kan wat extra pit gebruiken. Verras je partner wat meer met een vluggertje en maak wat extra plezier.