Deze huishoudtaken zijn het beste voor je lijn

doorTine Kintaertop 26/05/2016

Regelmatig sporten en bewegen, dat is waar we naar streven. Maar met een drukke job, een huishouden en eventueel kinderen om voor te zorgen, is dat niet altijd even gemakkelijk te regelen. Gelukkig verbrand je bij sommige van die huishoudelijke taken ook wel wat calorieën. Wij zetten de meest sportieve op een rij.

1. Winkelen
De wekelijkse boodschappen doen, daar ben je algauw een uur mee kwijt. Maar dat hoeft niet per se negatief te zijn: op dat uur verbrand je tot 260 kcal door de zware winkelkar voor je uit te duwen. En als je de zware dingen eerst inlaadt, kan dat aantal zelfs nog stijgen.

2. Schoonmaken
Een huishoudelijke taak waar niemand echt dol op is, maar die wel nog relatief veel kilocalorieën verbruikt. Een half uur vegen of dweilen verbrandt tot 150 kcal, en als je dan nog eens een half uur stof afneemt of je aanrecht poetst, mag je er 80 bijtellen.

3. Opruimen
Een hele tijd rondlopen, je voortdurend bukken, dingen dragen, trappen op- en aflopen... Opruimen is een van de meest vermoeiende huishoudelijke taken. Per uur ben je algauw 450 kcal kwijt.

4. Tuinieren
In de tuin werken is gezond én goed voor de lijn. Onkruid wieden, planten verpotten of groenten uitstoppen? Dat verbruikt tot 330 kcal per half uur. Met een uurtje het gras maaien - met een grasmachine die je moet duwen weliswaar - ben je dan weer zo'n 320 kcal kwijt.

5. Schilderen
Een kamer van een nieuw laagje verf voorzien, dat kost je algauw een uurtje of drie. Maar op die drie uur schilderen ben je wel mooi 1.020 kcal kwijt, én je moet geen schilder betalen.