Deze vijf groenten en fruit bestrijden je hoofdpijn

doorLien Buyckop 09/08/2012

Als je last hebt van hoofdpijn, dan is het gemakkelijk om meteen naar de pijnstillers te grijpen. Wil je dat liever niet doen, maar is pijn lijden ook geen optie? Probeer dan één van deze natuurlijke producten.

* Aardappel
Na een avondje uit lijken vettige frietjes misschien een goede keuze, maar je kiest het best voor een gebakken aardappel. Van voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte is namelijk bewezen dat ze helpen om hoofdpijn te bestrijden, en een gebakken aardappel (met schil) bevat maar liefst 600 milligram.

* Banaan
De geweldig pijnbestrijdende combinatie van kalium en magnesium komt samen in één stuk fruit: de banaan. De kalmerende effecten van magnesium zijn een geweldige hulp bij het verlichten van een pijnlijk hoofd.

* Watermeloen
Vaak is hoofdpijn het gevolg van dehydratie, dus kan een waterrijk stuk fruit als watermeloen heel wat verbetering bieden. Bovendien is het ook een stevige bron van kalium en magnesium.

* Ananas
Ook een vers stuk ananas kan de hoofdpijn verzachten. Dat bevat namelijk een natuurlijk enzym dat al eeuwen beschouwd wordt als een natuurlijke pijnstiller. Bovendien bevat dat enzym ook ontstekingsremmende eigenschappen die je hoofd kunnen helpen.

* Komkommer
Net als watermeloen kan ook komkommer de dehydratatie wegwerken. Aangezien die groente voor 95 procent uit water bestaat, is het een perfecte keuze als frisse, hoofdpijnbestrijdende snack.