Dit haarsalon gebruikt een wel heel bizar kleurmiddel

doorTine Kintaertop 19/12/2016

Persoonlijk smeren wij Nutella het liefst op onze boterham (of eten het gewoon uit de pot), maar dit haarsalon heeft er een andere toepassing voor gevonden. Je kan de smeerpasta ook gebruiken om je haar te kleuren, zo blijkt.

Voor de nieuwste Nutellabehandeling moet je in Dubai zijn, waar dit haarsalon de chocopasta gebruikt om blondines om te toveren in aantrekkelijke brunettes. Of toch voor even.

Beautyblogster Huda Kattan filmde het hele gebeuren in het Aded & Samer haarsalon. Het ziet er een beetje uit als een dessert eigenlijk: haar haar krijgt wat lepels nutella te verwerken, samen met gecondenseerde melk. Dat goedje mag daarna intrekken onder aluminiumfolie. Niet veel later wordt het uitgewassen en komen er karamelkleurige lokken tevoorschijn.

Het effect is niet blijvend: afhankelijk van hoe lang je het laat intrekken, blijft het resultaat een paar weken hangen. Volgens de kapper is het ook gewoon goed voor je haar, omdat het voedt en je een glanzend effect geeft. Geniaal toch? Of gewoon een verspilling van goede Nutella?