Dit helpt je trouwdag naar de vaantjes: een mislukt dieet

doorLien Buyckop 25/07/2012

Aangezien het voor veel vrouwen als de belangrijkste dag van hun leven geldt, is het niet verwonderlijk dat ze er op hun trouwdag goed willen uitzien. Vaak is diëten dan de enige oplossing. Maar wat als het streefgewicht niet bereikt wordt? Dan is de hele dag naar de vaantjes, zo vindt een kwart van de diëtende bruidjes.

Veel bruidjes in spe doen er dan ook alles aan om op hun trouwdag slank te zijn. Uit een enquête blijkt dat vier op tien ongeveer 6 maanden voor de grote dag begonnen te diëten en gemiddeld zo'n 5 kilogram verloren.

Voor niets
En ook mannen ontsnappen er niet aan. Om perfect in hun trouwkostuum te passen, gaat ongeveer één op de vijf bruidegommen onder 35 op dieet.

Helaas blijkt al die moeite vaak voor niks te zijn. Bij één op drie waren de verloren kilo's namelijk al terug na de huwelijksreis. Vijf procent van de 2.000 ondervraagde vrouwen (en mannen) kwam zelfs meer dan 6 kilogram bij na de trouw.

Druk
Dat is niet onlogisch, aangezien het afvallen vaak niet gebeurt uit eigen motivatie, maar wel door de druk van anderen. Zo vond 80 procent van de ondervraagde bruidjes dat de druk om extreem slank te zijn op je trouwdag, veel te groot is.

"We begrijpen dat de druk op vrouwen om er op hun trouwdag geweldig uit te zien, erg groot is", zegt nutritioniste Linda O'Byrne van dieetmerk Atkins. "Toch raden we alle bruidjes in spe aan om veilig en verstandig om te gaan met diëten."

Volhouden
"Dat een kwart van de vrouwen hun doel niet op tijd bereikt, is meestal toe te schrijven aan het feit dat ze verkeerd diëten. Veel bruidjes in spe storten zich op allerlei rare en onveilige manieren om snel en zoveel mogelijk kilo's kwijt te raken, maar dat blijft niet duren", aldus O'Byrne.

Haar advies? "Zorg voor een gezond eetschema dat je niet alleen doet afvallen voor het huwelijk, maar dat je ook op lange termijn kan en wil volhouden. Diëten is een verbintenis op lange termijn, net zoals je huwelijk."