Dit is de grootste afknapper bij online daten

doorSophie Vereyckenop 07/10/2015

Fans van online dating halen maar best hun groene boekje boven, willen ze een virtuele vis aan de haak slaan. Volgens de krant 'The Washington Post' zijn taalfouten namelijk de grootste afknapper in de online datingwereld.

Voor hun onderzoek verwees de krant ook naar een eerdere studie van Grammarly, een bedrijf in spellingscontrole. Daaruit bleek immers dat mannen die twee taalfouten maken in hun omschrijving maar liefst 14 procent minder reacties kregen dan mannen die hun bio foutloos konden formuleren.

Ook de bekende datingsite Match kwam al tot dezelfde conclusie. Uit een rondvraag bij meer dan 5.000 vrijgezellen bleek dat na een slechte persoonlijke hygiƫne, taalfouten de grootste afknapper waren. Maar liefst 88 procent van de vrouwen en 75 procent van de mannen gaven aan dat grammatica en spelling voor hen zelfs nog belangrijker waren dan zelfvertrouwen en een gezond gebit.

Volgens Max Lytvyn, mede-oprichter van Grammarly, heeft onze afkeer van spelfouten niet zozeer te maken met een voorliefde voor taal, maar wel met de indruk dat de persoon aan de andere kant van de internetverbinding niet bijster veel moeite heeft gestoken in zijn biografie. "Mensen zien de manier van schrijven als een teken van werkethiek," aldus Lytvyn. "Een geschreven biografie reflecteert de moeite -of het gebrek eraan- dat iemand er heeft ingestoken."