Dit is de naaktste naaktkalender ooit

doorTine Kintaertop 08/09/2014

Kalenders met naakte vrouwen, daarvan zijn er dertien in een dozijn. Dit exemplaar is echter de naaktste naaktkalender ooit. Alle vrouwen lijden immers aan alopecia.

De Britse organisatie Pretty Bald lanceert een naaktkalender voor 2015, met twaalf mooie modellen - die allemaal kaal zijn. De vrouwen lijden immers stuk voor stuk aan alopecia areata, een haaraandoening waarbij het haar plotseling uitvalt. Soms verliest alleen de hoofdhuid zijn haar, maar soms is er op het hele lichaam geen haartje meer te vinden. De ziekte is niet gevaarlijk en veroorzaakt geen littekens, maar kan psychologisch wel een enorme impact hebben.

De dappere modellen zijn te zien in een waaier aan arrangementen. De kalender kreeg het thema 'Girls' Country Weekend' mee, en de dames nemen poses aan op een landelijk buitenverblijf en in chique auto's, spelen croquet en houden een theekransje. Het resultaat is aandoenlijk, al doet het geheel nogal denken aan de film 'Calender Girls'.

Organisator Victoria van PrettyBald heeft de missie opgevat om kale vrouwen zich goed te laten voelen in hun vel, of ze nu kanker, uitdunnend haar of alopecia hebben. "Ik heb zelf al drie jaar alopecia, en ik voel me vrij comfortabel in mijn eigen vel. Maar veel mensen hebben het moeilijk met de aandoening, en zien het als iets dat hen verhindert om te zijn wie ze willen zijn. Educatie is hierbij heel belangrijk, en hoe trekken we beter de aandacht dan met een naaktkalender?"

De kalender kost zo'n 12,5 euro en is binnenkort verkrijgbaar via de website van de organisatie.