Dit is het perfecte antwoord op de sollicitatievraag: "Waarom moeten we jou kiezen?"

doorSophie Vereyckenop 20/04/2017

Je drie sterke en minder goede punten kan je dan wel perfect opsommen, op de vraag waarom uitgelezen jíj nu de perfecte kandidaat bent, sta je wél met je mond vol tanden. Wel, wij hebben het perfecte antwoord, zodat je binnenkort die toekomstige baas van zijn ongetwijfeld peperdure sokken blaast.

Het probleem? Natuurlijk wil je graag vertellen waarom jij geschikt bent voor de job, maar je wil natuurlijk ook niet al te arrogant overkomen. Gelukkig weet experte op de werkvloer, Lynn Taylor, precies wat je wél moet vertellen.

"Het is belangrijk om op voorhand je huiswerk te doen. Weet precies wat de functie inhoudt en hoe de bedrijfscultuur in elkaar zit, en zorg dat jouw vaardigheden en ervaring daar precies op inspelen. Deze vraag is het uitgelezen moment om te zeggen 'jullie hebben X nodig, en ik ben daar de beste persoon voor omdat ...". Zo benadruk je dat je niet alleen een veilige keuze bent met een minimum aan risico's, maar ook dat je een goéde keuze bent."

Wees ook niet bang om te tonen dat je echt enthousiast bent, benadrukt de experte nog. "Laat zien dat je staat te popelen om erin te vliegen. Hoe goed je er ook uitziet op papier, of hoe je je ook presenteert, enthousiasme en motivatie zijn minstens even belangrijk." Maar let natuurlijk wel op dat het niet too much wordt, je wil natuurlijk ook weer niet wanhopig overkomen.