Dit ontbijt belooft je meer zin in seks

doorEllen Provoostop 22/07/2013

Het eten van het juiste ontbijt kan je seksleven een boost geven, dat beweren de makers van SexCereal in elk geval.

Het bedrijf achter deze nieuwe soort müsli beweert dat deze ontbijtgranen passie in een kom. Door slechts drie eetlepels er dagelijks van te eten nemen zou je een hele dag meer zin in seks hebben. Een woordvoerder van de distributeur Firebox.com verklaart: "Gebruik dit ontbijt met mate, anders lopen je tegen de lunch de muren op. De granen zijn online verkrijgbaar en ligt in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten in de winkelrekken voor 12 euro per pakje. Er bestaan twee mengelingen: een voor mannen en een voor vrouwen waar je melke of yoghurt aan moet toevoegen.

De müsli moet je meer zin in seks geven doordat je er meer energie van krijgt en een hormonale boost geeft dankzij ingrediënten als cacaobonen en macapoeder, dit is een wortelplant dat als een afrodisiciacum werkt. De variant van de vrouwen bevat daarnaast nog gember, amandelen, veenbessen, zonnebloempitten, haverzemelen, lijnzaad en chiazaad. In de mannelijke versie zitten bijenpollen, tarwekiemen, zwarte sesamzaden, bosbessen, gojibessen en camu camu, een fruitsoort die rijk is aan vitamine C.

Bedenker Peter Ehrlich: "Het is niet zo dat je meteen na het eten opgewonden zult raken. Maar door dit dagelijks te eten, kan dit je seksleven wel een boost geven. Daarnaast is het ook gewoon lekker. Ik kwam op het idee op een voedingsbeurs, waar ik veel voeding dat oplossingen voor gezondheidsproblemen bood. In de Verenigde Staten is dit ontbijt al langer op de markt, daar zijn er al heel wat fans van de ontbijtgranen. Voedingsexperte Carrie Ruxton waarschuwt wel: "Er is geen wetenschappelijk bewijs dat voeding of bepaalde ingrediënten je seksleven kunnen beïnvloeden."

Je kan de ontbijtgranen online bestellen op sexcereal.com.