Dit simpele trucje leert kinderen om jou te laten uitspreken

doorNina Dillenop 22/10/2015

Mamaaa. Mamaaa! Ma-maaaa! Een kind dat iets wil vragen kan niet wachten om jouw onverdeelde aandacht vast te krijgen, zelfs als jij op dat moment druk in een gesprek verwikkeld bent. In plaats van vijf keer geërgerd "wacht eventjes!" terug te roepen - totaal inefficiënt doorgaans - helpt dit trucje van een slimme moeder veel beter.

De moeder in kwestie ontdekte het zelf toen ze een andere moeder het bij haar zoon zag toepassen, en was zo onder de indruk dat ze besloot het zelf toe te passen. Met succes, overigens.

Tijdens het praten met een vriendin zag ze hoe de zoon van die vriendin iets wou zeggen tegen zijn moeder. In plaats van de keel open te zetten met een gangbare "ma-maaaa!", legde de zoon zijn handje op de pols van de moeder, als een teken van "ik wil iets zeggen". Zij legde er op haar beurt haar hand over, waarmee ze wilde zeggen "ik heb het begrepen". Zo wist de zoon dat hij nog eventjes moest wachten, en als zijn moeder was uitgebabbeld, richtte ze zich met volle aandacht op hem.

Simpeler kan niet, efficiënter blijkbaar ook niet, als we deze enthousiaste mama mogen geloven. Proberen maar.