Dit zijn de 7 grootste afknappers bij het daten

doorTine Kintaertop 21/04/2016

Daten, het is niet gemakkelijk. Sommige mensen vinden we erg aantrekkelijk, anderen dan weer afstotelijk. Maar op welke basis beslissen we in welke categorie mogelijke partners vallen? De wetenschap zocht het voor ons uit en vond zeven eigenschappen die relaties in de kiem smoren.

Onderzoekers van vijf universiteiten bogen zich over het datingvraagstuk. Ze onderzochten data van zes studies bij meer dan 6.500 personen en probeerden uit te zoeken wat mannen en vrouwen echte afknappers vinden in relaties.

Uit de data bleek dat hoewel mensen zich proberen te concentreren op positieve eigenschappen tijdens afspraakjes, ze toch onbewust alle negatieve zaken ook registreren. Wat bleek? Zo'n lijst met negatieve eigenschappen is heel persoonlijk, maar toch is er een gemeenschappelijke deler in de antwoorden. Vrouwen hebben bijvoorbeeld meer van die afknappers dan mannen, al zijn er wel veel gelijkenissen tussen de seksen. Voor beiden is een onhygiënisch voorkomen en luiheid een reden om geen relatie aan te gaan. Ook mensen die te behoeftig overkomen, hoeven niet snel op een partner te rekenen. Mannen vinden een laag libido snel een probleem, terwijl vrouwen dan weer afknappen op een man zonder gevoel voor humor.

Na alle data onderzocht te hebben, stelden de wetenschappers een lijst op met de zeven eigenschappen die je liefdesleven in de war sturen:

1. Een onaantrekkelijk voorkomen: vooral hygiëne speelt hierbij een rol. Zorg dus dat je deo gebruikt en je netjes scheert.
2. Een ongezonde levensstijl: hier en daar een frietje kan geen kwaad, maar roken als een schoorsteen en overmatig drinken is niet aantrekkelijk.
3. Onsympathieke kantjes: denk luiheid, niet hoffelijk zijn, grof zijn...
4. Een andere religieuze overtuiging
5. Een lage sociale status:
niet dat we allemaal met de populairste jongen van de klas willen omgaan, maar als je geen vrienden hebt, geen job en niemand iets positief over je kan zeggen, zal het daten ook snel afgelopen zijn.
6. Andere kijk op seks: een laag of net te hoog libido, of jullie nog met anderen willen daten of monogaam willen zijn, het zijn allemaal belangrijke eigenschappen.
7. Andere relatiedoelen: de ene wil trouwen en kinderen krijgen, de andere houdt het liefst zo lang mogelijk casual. Een duidelijk breekpunt in relaties.