Doe eens een mini workout tijdens het tandenpoetsen

doorSophie Vereyckenop 30/05/2016

Heel leuk die strakke billen en bikinibuik, maar kan het ook met wat minder moeite? Natuurlijk wel. Van mini workouts is bewezen dat ze werken, dus zet die spieren gewoon aan het werk tijdens het televisiekijken of tandenpoetsen. Gelukkig kunnen wij vrouwen multitasken als de beste.

Je buikspieren al staande trainen? Dat kan wel degelijk. Door balansoefeningen te doen, worden je buikspieren aan het werk gezet, terwijl je niet eens van de grond hoeft te komen. Met een oefening zoals de achterwaartse lunge train je dus niet alleen je billen, maar ook je core. Maar ook bij andere oefeningen, zoals squats, kan je je buikspieren trainen door deze extra aan te zetten.

De achterwaartse lunge:
Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte. Hou je knieën licht gebogen en doe vervolgens met één been een grote stap naar achteren. Buig je heup en knieën zodat je lichaam naar beneden zakt. Let op: zorg dat je knie de grond net niét raakt. Ga terug naar de startpositie en wisssel van kant. Herhaal 15 keer.

Squats zijn niet voor niets dé oefening van het moment. Je krijgt er namelijk mooi gevormde benen en billen van. Uiteraard begin je best met de gewone squat, waarbij je door de knieën gaat alsof je op een stoel gaat zitten, maar er zijn ook tal van variaties, zoals de sumo squat of de squat op één been (al ga je daarbij best voor je bed of de zetel staan als  evenwicht niet je sterkste kant is).

De sumo squat:
Zet je voeten veel breder dan je heupen, en wijs met je tenen naar buiten. Buig je knieën lichtjes. Zak langzaam naar beneden zodat je gewicht op de hielen van je voeten rust. Zorg dat je knieën goed naar buiten wijzen. Strek de benen en herhaal dit 15 keer.

Heb je trappen in huis? Loop dan een aantal keer de trap op en af (niet zo hard dat je gaat hijgen, we willen geen traphal die onder de tandpasta hangt), maar snel genoeg zodat je hartslag de hoogte ingaat. Zo geef je niet alleen je achterste, kuiten en bovenbenen vorm, maar heb je meteen ook wat cardio training zodat je die calorieën van het avondeten weer kan verbranden.