Drie makkelijke trucjes om de juiste lipstick te vinden

doorEllen Provoostop 30/07/2014

De juiste kleur op je lippen kan wonderen doen voor je ogen en dit kan je teint nog beter doen uitkomen. Maar de foute kleur kan je hele look of zelfs outfit verpesten. Daarom geven we jullie drie makkelijke tips waarmee je nooit meer de foute lipstick draagt.

Je oogkleur kan mee helpen bepalen welke tinten je gezicht nog beter doen uitkomen. Groene kijkers vallen nog meer op met kersenrode lippen. Koraalrode tinten werken meestal het best met blauwe ogen. Wat met bruine irissen? Denk aan roze kleuren want die brengen het bruin in balans voor een frisse, wakkere look.

Een andere strategie om je te laten leiden is je haarkleur. Kastanjebruine lokken combineren goed met violette ondertonen. Lichte en donkere blondines hebben nood aan roze. Brunettes hebben heel wat opties. Maar met oranje, rood en violet zitten ze zeker goed.

De laatste techniek is om je huidteint als richtlijn te gebruiken. De beste manier om de ondertoon van je huid te ontdekken is te kijken naar de onderkant van je pols in natuurlijk zonlicht. Als je aders felblauw lijken, dan heb je een koele ondertoon en sta je goed met roze kleurtjes. Als je aders groen ogen, dan ben je een warm type. Zalm-, perzik- en koraaltinten zijn dan jouw bondgenoten.

Blond en roze is een goede combinatie.