Eén op vier vrouwen doet altijd alsof ze klaarkomt

doorLien Buyckop 30/07/2012

Het ziet er naar uit dat veel vrouwen erg bedreven zijn in het faken van orgasmes, net zoals actrice Meg Ryan overtuigend deed in 'When Harry Met Sally'. Uit een nieuwe enquête blijkt namelijk dat een kwart van de vrouwen dat doet bij élke vrijpartij. Toch hoeven mannen niet te wanhopen, want 30 procent van de vrouwen faket nooit een orgasme.

En zij zijn niet de enigen. Ook meer dan een derde van de mannen gaf aan dat ze nog nooit een climax hadden gefaket.

De cijfers maken deel uit van de 'Great Male Survey 2012'-enquête van AskMen.com. Zij ondervroegen 50.000 mensen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Tevreden
40 procent van de mannen zei 'vrij tevreden' te zijn met zijn seksleven, maar vond dat er toch nog 'ruimte voor verbetering' was. Een ongelukkige 22 procent moest bekennen: 'ik heb geen seksleven'.

Wat de vrouwen betreft, gaf 25 procent aan dat ze 'niet helemaal tevreden was, door de kwaliteit van de seks'. 27 procent van hen bleek ook een onbestaand seksleven te hebben.

Kilo's
Maar de enquête peilde naar meer dan het seksleven. Ook andere relatiethema's kwamen aan bod.

Opvallend was bijvoorbeeld dat gewichtstoename gezien wordt als een groot probleem in een relatie. Vooral mannen vinden het vreselijk als hun vriendin verdikt. Want terwijl 67 procent van de vrouwen bij hun vriend zou blijven als hij verdikte, zou slechts 50 procent van de mannen hetzelfde doen.

Vertrouwen
Verder bleken de opvattingen over het huwelijk anders te zijn dan wat traditioneel aangenomen wordt. De enquête stelde namelijk vast dat slechts 44 procent van de vrouwen gelooft in het huwelijk, ten opzichte van 70 procent van de mannen.

Het vrouwelijke cynisme werd verder bevestigd door het feit dat één derde van de vrouwen de sms'jes en e-mails van hun vriend controleert.

Vrouwen hebben ook weinig vertrouwen in hun man als het op voorbehoedsmiddelen aankomt. Want hoewel 73 procent van de mannen aangaf dat ze een mannelijke pil zouden nemen als die bestond, zou slechts de helft van de vrouwen erop vertrouwen dat haar partner die niet vergeet te slikken.

Dat gebrek aan vertrouwen is echter wel (deels) verantwoord. Meer dan de helft van de mannen gaf namelijk aan dat ze hun vriendin hadden belogen over het aantal seksuele partners uit het verleden.