Een tip voor zijdezachte benen: scheer ze met afwasmiddel

doorNina Dillenop 14/05/2015

Het blote benen seizoen is al een tijdje ingezet, dus die benen kunnen weer wat extra scheersessies gebruiken. Daily Mail testte een heleboel vreemde alternatieven voor scheerschuim uit vanop beautyblogs, gaande van pindakaas (?) tot conditioner om je benen mee te scheren. Afwasmiddel kwam uit deze test het beste uit de bus, voor "benen zo zacht als je vaat schoon is".

Je kan het zo gek niet bedenken, of beautybloggers raden het aan om er je benen mee te scheren. Een Daily Mail-redactrice testte al deze zogezegde vervangers voor scheerschuim uit. Zo wordt pindakaas als hét middel voor zachte benen aangewend, maar bleek bij het testen dat het vooral een vette en onhandige boel werd met grote kans op ontstekingen. Ook honing en bodymilk doorstonden de test niet als alternatieven voor scheerschuim. Het product dat wel (letterlijk) met glans slaagde was een doodgewoon afwasmiddel.

Antibacterieel en zijdezacht
Het klinkt niet echt glamoureus om het middel waarmee je normaal pannen uitschrobt mee in de douche te nemen. Maar het resultaat mag er wel zijn. Eenmaal in de douche en over je natte benen verdeeld, verandert de zeep in een romig schuim. Het scheermes glijdt heel vlot, en de benen voelen nadien superzacht aan. Het enige nadeel: het afwasmiddel van je benen spoelen duurt bijna dubbel zolang als het scheren zelf.

Maar zou het geen kwaad kunnen voor de gevoelige huid om je benen met zo'n ruw afwasmiddel te behandelen? Dermatoloog dr. Susan Mayou: "Doordat afwaszeep veel schuimende oppervlakte-actieve stoffen bevat, hebben ze het voordeel dat ze minder irritatie veroorzaken als je ze op de huid aanbrengt. Bovendien bevatten ze veel antibacteriele stoffen, die van pas komen als je een klein sneetje maakt." Scheerschuim dan maar eeuwig inruilen voor een fles detergent? "Het nadeel aan afwasmiddel is dat ze vaak erg geparfumeerd zijn, en dat kan wel irritatie veroorzaken." Allemaal op zoek dus naar niet-geparfumeerde afwaszepen voor in de douche.