Een vegetarische burger? Deze linzenburger is de perfecte vleesvervanger

doorRedactieop 19/03/2016

Ben jij al twee weken enthousiast vegetarisch aan het eten, maar is de inspiratie momenteel ver zoek? Onze guestblogger Mich Baron schiet je maar al te graag te hulp met dit overheerlijke veggie recept. Opgepast: het gevaar bestaat dat je nooit nog gewone hamburgers wil.

Voor 4 burgers:
- 220 g groene linzen (du Puy) (of 1 groot blik linzen)
- 1 rode ui
- 30 g bloem
- 1/2 theelepel mosterd
- 2 eetlepels water
- 1/2 theelepel tijm
- 1 theelepel olijfolie of kokosolie
- zwarte peper & fleur de sel

1. Kook de linzen (zoals aangegeven op de verpakking) als je droge linzen hebt. Giet de linzen af in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

2. Pel de rode ui en snijd hem in grove stukken.

3. Doe de helft van de linzen in een blender of foodprocessor en blend even. Doe de andere helft van de linzen in een grote kom.

4. Doe de bloem, de mosterd, het water, de tijm, peper en fleur de sel in de blender en blend (tel tot 10). Doe het mengsel uit de blender in de kom bij de rest van de linzen en meng goed.

5. Dek de kom af en zet ze 30 minuten in de koelkast, zodat het mengsel kan opstijven.

6. Maak 4 burgers van het mengsel.

7. Verhit de olie in een pan. Zet het vuur op een hoge stand en bak de burgers 4 minuten.

8. Draai de burgers om, zet het vuur lager en bak ze nog 4 minuten aan de andere kant.