Make-uptips voor op reis

doorEllen Provoostop 06/07/2012

De grootste moeilijkheid aan reizen is voor veel vrouwen kiezen welke beautyproducten ze meenemen, aangezien helaas niet je hele hebben en houden in de reiskoffers past. Daarom geven we enkele handige trucjes prijs die helpen plaats in make-uptas te besparen.

Gebruik boter als lippenbalsem
De droge lucht in een vliegtuig kan ervoor zorgen dat je lippen uitgedroogd raken. Vraag daarom aan iemand van het vliegtuigpersoneel of je een extra botervlootje krijgt. Dit is een goed vervangmiddel voor lippenbalsem want het houdt je lippen zacht en vochtig.

Deodorant
Als je naar een erg warme bestemming trekt, kun je net als de celebs een deodorantstick op je gezicht smeren. Breng dit aan op plekjes waar je vaak zweet, zoals je bovenlip en je voorhoofd. De bestanddelen die voorkomen dat je oksels zweten, hebben hetzelfde effect op je gezicht. Test dit wel eens op voorhand, want dit kan voor uitslag zorgen bij gevoelige types en doe het ook niet elke dag. Hierover breng je dan een hydraterende crème en make-up aan.

Crème
Breng een iets dikkere nachtcrème aan dan je gewoon bent de avond voor je reist. Dit verhoogt de vochtigheidsgraad van je huid voordat deze uitdroogt door je trip.

Vochtige doekjes
Deze zijn handig voor allerhande doeleinden: om vlekken in  kledingstukken te verwijderen of om je gezicht snel op te frissen.

Nagellak
Vermijd felle kleurtjes op je nagels en ga voor een neutrale kleur. Als de nagellak dan vervaagt, valt dit minder op.

Handgel
Om puistjes te vermijden, kun je best je handen regelmatig reinigen met een desinfecterende gel. In exotische landen is het makkelijker om tal van bacterieën te verzamelen op je handen, als je hiermee dan aan je gezicht komt, kunnen huidproblemen zich snel vormen.

Droogshampoo
Na een vliegtuigreis kan je haar er futloos uitzien. Breng van zodra je je bestemming hebt bereikt droogshampoo aan. Ga met je hoofd ondersteboven hangen en spray er maar op los.

Stijltang
Wanneer je kledij wat verkreukeld is na het uitpakken en je hebt geen strijkijzer binnen bereik kun je met je stijltang kragen, mouwen en zomen opnieuw glad maken.

Grijze lokken
Komen je grijze lokken piepen door je kleuring? Als je donker haar hebt kun je mascara gebruiken om een uitgroei te verdoezelen.