Eindelijk: zo scheer je je knieën zonder ongelukken

doorSophie Vereyckenop 23/09/2015

Een zeldzaam voordeel aan de herfst? We kunnen al eens wat langer overbruggen zonder een scheermes te moeten bovenhalen - lang leve de kousenbroek. Al moeten we het niet al te bont maken (letterlijk en figuurlijk). Het is nu eenmaal een stuk minder sexy om met een wintervacht naast je partner te kruipen. Af en toe scheren is dus niet zo'n slecht idee. Maar hoe scheer je nu eigenlijk het beste je knieën zonder bloedarmoede op te lopen?

Hoe graag je die zuurverdiende centjes aan spannendere dingen bestee,d besparen doe je best niet op scheermeskes. Goedkope exemplaren met slechts één mesje zijn namelijk een stuk slechter voor de huid dan de duurdere varianten met vier of vijf mesjes, die zorgen namelijk voor het gladste resultaat met zo min mogelijk huidirritatie. Hou van je huid, zeg vaarwel tegen die rode bultjes en investeer in een goed scheermes.

Dé truc waarmee je knieën heelhuids de scheerbeurt overleven? Hou je knie licht gebogen en trek de huid zachtjes strak, richting je bovenbeen. Hoe strakker en gladder de huid, hoe minder problemen je zal ondervinden bij het scheren. Beweeg het scheermes in korte bewegingen over de huid. Als je klaar bent, strek je het been, en scheer je die laatste hardnekkige haartjes die de eerste scheerbeurt overleefden ook nog weg.

Zelfs met de beste techniek ter wereld kom je niet ver als je een bot scheermesje gebruikt. Maar wist je dat je de levensduur van je scheermesjes makkelijk kan verlengen met een haardroger? De grootste reden waarom een scheermes snel bot wordt, is door het water dat achterblijft. Dat maakt dat het mesje gaat roesten en minder scherp wordt. Door je mesje na het douchen te drogen met een haardroger kan je het roesten vertragen en dus langer met hetzelfde mesje doen.