Foodie Files: Met maar twee ingrediënten maak je dit heerlijke superfoodgerecht

doorValérie Wautersop 12/01/2018

Gezond koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met maar twee ingrediënten en wat smaakmakers een prachtig, voedzaam gerecht samenstellen? Dat kán gewoon. In dit geval is een van die twee ingrediënten een superfood: rode biet is goed voor je immuunsysteem, ontgift je lever en bloed, beschermt tegen kankerverwekkende stoffen, verlaagt je cholesterol en bevat veel antioxidanten. Combineer met smeuïge mozzarella en werk af met sinaasappelsap en pistachenoten voor een health boost om 'u' tegen te zeggen.

Dit heb je nodig:

  • 3 grote voorgekookte rode bieten
  • 125 g mozzarella
  • 2 el vers geperst sinaasappelsap
  • 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • ½ el olijfolie
  • 1 el pistachenoten, fijngestampt
  • zeezout en zwarte peper

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Snijd de bieten in fijne plakjes. Haal de mozzarella uit de koelkast en laat rustig op kamertemperatuur komen.
Stap 2: Meng in een kom het sinaasappelsap met de fijngesnipperde sjalot en de olijfolie en kruid met peper en zout.
Stap 3: Schik wat schijfjes rode biet op een bord en daarop telkens een plakje mozzarella. Herhaal nog een keer en eindig met een laatste schijfje rode biet. Kruid af peper en zout en besprenkel met de marinade. Werk af met wat fijngestampte pistachenoten.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.