Frappant: het voedzaamste deel van de avocado gooien we gewoon weg

doorNathalie Topsop 13/09/2017

De avocado: er is anno 2017 geen populairdere vrucht. Geroemd om z'n gezonde vetten wordt hij zeker, maar wat als wij je vertelden dat je het gezondste deel in de vuilnisbak gooit?

Volgens onderzoekers van The American Chemical Society zit het beste immers in de pit, of - om wat preciezer te zijn - in de schil er rond. Daarin werden bestanddelen gevonden als docosanol, een 'vettige' alcoholsoort die aan huidverzorging toegevoegd wordt en laurinezuur, een verzadigd vetzuur dat van nature voorkomt in moedermelk en zowel antibacteriële als antivirale eigenschappen heeft. In totaal ontdekken de wetenschappers 116 stoffen in de schil die niet in het vruchtvlees aanwezig zijn. Of hoe wat als afval beschouwd wordt een klein schatkistje blijkt.

Deze bevindingen zijn baanbrekend, maar uiteraard is verder onderzoek nodig. Tot zover blijven we gewoon van alle mogelijke gerechten met avocado genieten. Guacamole, iemand?