Geen epidurale voor Miranda Kerr: "Ik wilde geen gedrogeerde baby"

doorElke De Pourcqop 07/07/2012

Miranda Kerr beviel bijna anderhalf jaar geleden van zoonlief Flynn. Een natuurlijke bevalling, zonder epidurale verdoving. "Die beslissing had ik gemaakt na het bekijken van enkele geboortevideo's. Sommige baby's zagen er een beetje gedrogeerd uit, en dat wilde ik niet" vertelt ze in het augustusnummer van Harper's Bazaar.

Voor Miranda was het niet echt een keuze: de epidurale kon negatieve gevolgen hebben voor het kind, dus koos ze ervoor geen te hebben. "Ik wilde hem de best mogelijke start in het leven geven als ik kon."

De Victoria's Secret Angel bleef bij haar beslissing toen ze geïnduceerd moest worden. "Dat was niet zo leuk: ik had de beslissing gemaakt om alles natuurlijk te doen, en toen moest de bevalling ingeleid worden. Toch bleef ik erbij dat ik geen verdoving wilde. De vroedvrouw was verbaasd: 'De meeste vrouwen die ingeleid worden willen een epidurale, ik ken niemand die dat niet wou'. En ik zei: "Ik had een plan, ik ben vastbesloten om dit te doen zonder pijnstillers."

Bij de zwangerschap kwam ze 18 kilo bij, waarvan ze er 5 onmiddellijk kwijt was na de bevalling. "Ik voelde geen druk om weer in vorm te komen. Mijn prioriteit was mijn zoon, en de borstvoeding. Dat wilde ik echt graag doen, en het ging heel gemakkelijk."

Flynn is niet altijd een lachende, gemakkelijke baby.

De rest van het babygewicht was ze desondanks in 'no time' kwijt, wat de gediplomeerde voedingsdeskundige toeschrijft aan haar sportregime (hatha yoga, pilates en drie tot vier keer per week wandelen), biovoeding afgestemd op haar bloedtype met veel groene groenten en fruit.

"Mijn grootmoeder waarschuwde me om niet te comfortabel te worden. 'Ik weet dat je getrouwd bent en zwanger, maar mannen zijn visuele wezens en je moet nog steeds moeite doen voor Orlando.' Ik zei haar dat hij van me hoeld voor wie ik was en ze zei: 'Wie van ons twee is zoveel jaren getrouwd? Doe gewoon een beetje lippenbalsem aan en een toffe jurk, zie er goed uit."

Kriebelt het nog niet voor een tweede kindje?: "Een kind hebben is zo'n prachtige ervaring. Ik denk dat het er wel van komt!"