Geen paniek: zo herstel je snel een gebroken nagel

doorLynn Formesynop 22/08/2013

Er zijn ergere dingen in het leven dan een gebroken nagel, maar pijnlijk en vervelend is het zonder twijfel. Gelukkig kan je dit snel en gemakkelijk herstellen met deze tip.

Wanneer een nagel breekt of scheurt, komt er vaak een stukje nagelbed bloot te liggen. Aangezien nagels niet in staat zijn zichzelf te genezen, moeten we wachten tot de scheur uitgegroeid is. Om te voorkomen dat je met die gebroken nagel overal pijnlijk blijft hangen, volg je best volgend stappenplan.

Benodigheden
* Transparante nagellak
* Nagelknipper
* Nagelvijl
* Schaartje
* Leeg theezakje of koffiefilter
* Gekleurde nagellak (optioneel)

Gebroken nagel aanpakken
Knip de gebroken nagel indien mogelijk zo dicht mogelijk af tegen je vingertop of teen. Werk hoekjes en uitsteeksel voorzichtig weg met de nagelvijl, maar probeer de scheur zelf niet te raken. Knip een klein stukje uit het theezakje of de koffiefilter om de breuk te bedekken. Lak je nagel met de transparante nagellak en plaats het stukje op de juiste plaats terwijl de lak nog vochtig en plakkerig is. Leg er vervolgens nog een laagje of twee transparante nagellak over heen. Afwerken kan je altijd nog met een fris kleurtje om het stukje van het theezakje of de filter te verbergen.