Getest: anti-airco-beauty-plan

doorEva Van Driesscheop 19/10/2015

Na het weekend straalt je huid. Je hebt een flinke portie fun, friends & frisse lucht gehad. Maandagavond kijk je in de spiegel: urgh. Vijf jaar ouder. Werkstress zit er voor iets tussen, maar de grote boosdoener is airco! Beauty editor Eva zocht en vond een oplossing.

Ik ben een absolute airco-hater. In de auto draai ik het raampje open, in exotische hotelkamers zweet ik nog liever mijn bed uit dan de airco aan te raken en in taxi's draai ik steevast de blazers dicht. Maar op één plek ontsnap ik er niet aan. Al jarenlang begeef ik me voor mijn droomjob braaf 5 dagen per week naar een kantoorgebouw, waar de airco-lucht mijn contaclenzen doet uitdrogen tot krokante chipjes en mijn huid meer Sméagol dan Sneeuwwitje maakt. Ruwe neusvleugels, mysterieuze rode vlekken en - the horror - de eerste rimpels: I blame airco.

De drogere aircolucht doet namelijk niets goeds voor je huid. Het vochttekort geeft aanleiding tot diverse beautyprobleempjes zoals rode vlekken, ruwe huid, droogtelijntjes rond je ogen en mond en een doffe uitstraling. Welk huidtype je ook hebt, dehydratatie maakt je huid makkelijk vijf jaar ouder.
 
Gelukkig had ik als beautyredactrice altijd toegang tot de juiste potjes en smeersels om de schade te beperken. Daarom voor jullie: dé allerbeste tips om aircolucht te slim af te zijn.

1. Hydratatiestart: begin je aanval met een superhydraterend serum dat je nog onder je dagcrème, ander serum en make-up aanbrengt. Goede hydraterende serums kan je vinden bij heel veel merken. Let op het ingrediënt hyaluronzuur. Getest en goedgekeurd: Bioderma, Vichy, Filorga, Clarins, Chanel.

2. Gebruik altijd een dagcrème, die zorgt er ook voor dat vocht minder snel uit je huid ontsnapt gedurende de dag. Of dat een dure of goedkope dagcrème is, maakt eigenlijk minder uit.

3. In je bureaulade: bewaar in je bureaulade of auto altijd een spray met thermaal water (bij de apotheek vind je Uriage, Avène, La Roche Posay) om je droge huid tussendoor te verfrissen.

4. SOS-balsem: neem in je handtas een balsem mee die je op droge neusvleugels, lippen, nagelriemen kan smeren. Zie het een beetje als lippenbalsem, die breng je toch ook meerdere keren per dag aan? Mijn favorieten zijn Skinfood van Weleda, de Eight Hour Cream van Elisabeth Arden of de leuke blikjes van Rosebud Salve.

5. Drink minstens 1,5 liter water per dag. Ja, daar moet je heel vaak van naar het toilet, maar zo kom je misschien ook nog aan je dagelijkse beweging. Of zorg voor vochtrijke snacks zoals radijsjes of komkommer.

1. Clarins Hydraquench Serum, € 51, parfumerie
2. Vichy Aqualia Thermal Serum, € 25,99, apotheek
3. La Roche Posay thermale spray, € 2,75 voor 50 ml , apotheek
4. Rosebud Salve, € 16,98, cosmeticary.com
5. Uriage Thermaal water, € 5,68 voor 150 ml, apotheek
6. Eight Hour Cream, € 21,95, parfumerie