Goed Gevoel Slankt Af: zo ging week 4

doorNele Annemansop 29/05/2017

Knellende broeken, spannende bh-bandjes, bultjes en putjes ... Wij hebben er genoeg van! Met de zomer in zicht gingen we met Goed Gevoel Slankt Af vanaf 1 mei de strijd met onze overtollige kilo's aan. Hoe onze vierde week verlopen is lees je hier.

Valérie:

Nadat ik vorige week geen gram verloor zonk de moed me bijna in de schoenen. Deze week heb ik echter beter nieuws, want er staat een halve kilo minder op de weegschaal af te lezen. Veel heb ik te danken aan de Hello Fresh Calorie Focus maaltijdbox die ik deze week uittestte. Drie superlekkere maaltijden waarvan het aantal calorieën telkens tussen de 500 en 600 kcal per portie schommelt. Niet extreem weinig, maar zeker ook niet teveel. Ik hield er telkens een goed verzadigd gevoel aan over, waardoor het makkelijker was om ’s avonds niet in de snoepkast te duiken. 

Met de warme weer waarvan we de voorbije dagen mochten genieten is zo’n maaltijdbox trouwens een geschenk uit de hemel. Ik heb netjes alle ingrediënten voor een gezonde maaltijd in huis, waardoor ik niet in de verleiding kom om naar een snelle hap te grijpen die dan wel snel klaar is, maar ook nog eens boordevol vet zit (ja, pizza, ik heb het over jou!). 

Gezondigd heb ik deze week trouwens ook: met een ijsje (of twee) en een lekker fruitig biertje. Want ja, dat hoort nu eenmaal bij het heerlijke weer, niet?!

Nele:

Ik ga aan deze dramatische week niet al te veel woorden vuilmaken. Want hoewel ik heel de week mooi op gewicht bleef (ondanks een drink voor een jarige collega, donderdag enkele, oké oké, een resem verfrissende cocktails en vrijdag een bezoekje aan de frituur) stond er deze ochtend een halve kilo extra af te lezen op de weegschaal. Niet helemaal onverdiend, maar wel jammer dat er van mijn twee vastendagen én drie sportsessies (in tropische temperaturen) niets meer te bespeuren valt. Laten we dus afspreken om deze week collectief in de doofpot te stoppen, hopend op een beter resultaat (en klein mirakel) volgende week. Fingers crossed!

Birte:

Mijn week vakantie bleek niet zo evident voor mijn dieet. Minder structuur in mijn dagen betekent voor mij jammer genoeg ook minder gezonde eetgewoontes. Neem daar nog bij dat ik zaterdag een communiefeest had en voor NINA – ik werk halftijds voor Goed Gevoel, halftijds voor NINA – een slowcooker van Crock-Pot én een weekje HelloFresh met verlaagd caloriegehalte uitteste, en je begrijpt vast dat het af en toe wat aanmodderen was. Toch herpakte ik mezelf na vorige week en verloor ik 0,5 kg. Dat deed ik door snoep te weren, veel water te drinken en wat meer te bewegen. Niet helemaal vanzelfsprekend met de hitte, maar een baby van 7 maanden houdt me wel in actie. In totaal ben ik op vier weken tijd 3,5 kg kwijt, en ik hoop er de volgende vier weken nog eens even veel bij te doen.

Lynn:

Ik had écht gehoopt om deze week met veel poeha een geweldig resultaat aan te kunnen kondigen, maar helaas: ik ben 500 g bijgekomen. Zucht… Maar er zijn verzachtende omstandigheden. Afgelopen donderdag vierden we de eerste communie van mijn oudste zoontje en vloeiden de cava en witte wijn (en oh ja, er was ook nog rosé) iets te rijkelijk. En vrijdag? Dan moesten de restjes van het buffet (en de dessertjes) weggewerkt worden. Want weggooien is zonde, toch? Zaterdagavond schoven we aan voor een zomerse BBQ en omdat het kalf toch al verdronken leek deed ik gisteren gretig mee aan zondag frietjesdag. Dus ja, die halve kilo erbij heb ik wellicht verdiend. Op naar een betere week! 

Nathalie:

Allereerst: duizendmaal sorry voor de radiostilte! Daar had ik echter een goede reden voor. Terwijl mijn allerliefste collega’s zich in het zweet sportten en hun hoofd braken over welk lekker én gezond gerecht ze die avond alweer op tafel zouden toveren, ruimde Goed Gevoel Slankt Af voor mij even baan voor zon, zee, strand én onbekommerdheid. Enter een luxueus hotel in Gran Canaria, exit de onthouding. Hoewel ik uiteraard pogingen gewaagd heb om er toch een actieve draai aan te geven. Er werd gezwommen (maar toch vooral in de zon gelegen), gewandeld (omdat een vakantie niks is zonder een flinke portie sightseeing) en gesport…om dan tot de conclusie te komen dat zo’n lesje aquagym en een bandeaubikini niet bepaald een winnende combinatie vormen. Wijn en lekker eten deden dat wel.

Op de terugvlucht naar huis kwam niet alleen het pijnlijke besef dat het vanaf maandag weer werken geblazen zou zijn. Ook het feit dat ik me – op z’n zachtst gezegd – een beetje laten gaan had, zette me met beide überrelaxte voetjes op de grond nog voor de Belgische bodem daadwerkelijk in zicht was. Ik besloot dan ook prompt dat ik er de volgende dag opnieuw stevig zou invliegen. En daar hield ik me dit keer aan, want de volgende ochtend wreef ik de slaap uit mijn ogen terwijl ik al joggend wat sightseeing deed in eigen stad. Anderhalf uur later kwam ik tot de conclusie dat het toch een beetje te warm werd om nog zo actief te zijn, maar ik hield er – naast flinke zweetplekken - wel een heerlijk succesgevoel aan over en 600 gram minder op de weegschaal. Uitstelgedrag, wie?

Wij verloren deze week gezamenlijk 0,6 kilo. Daarmee staat de teller nu op: