Goed Gevoel Slankt Af: zo verliep week 5

doorValérie Wautersop 06/06/2017

Knellende broeken, spannende bh-bandjes, bultjes en putjes ... Wij hebben er genoeg van! Met de zomer in zicht gingen we metGoed Gevoel Slankt Af vanaf 1 mei de strijd met onze overtollige kilo's aan. Hoe onze vijfde week verlopen is lees je hier.

Nathalie:

Was ik vorige week nog euforisch omdat mijn luilekkervakantie zich niet uitte in een hoger cijfertje op de weegschaal, dan belandde ik gisteren mooi met mijn voetjes op de grond. Na een week waarin er flink gesport werd, lagen de verwachtingen hoog. Te hoog, zo bleek, want de weegschaal gaf exact hetzelfde getal aan als voorheen. Als ik helemaal eerlijk ben, viel dat ergens wel te verwachten, aangezien ik – overmoedig geworden omdat ik deze week toch al veel bewogen had – het in de keuken nogal relaxed heb aangepakt deze week. Om dan nog maar te zwijgen over het weekend waarin ik de tiener in mij losliet en nog eens een festivalletje bezocht, tentje en koelbox incluis. Comfort food bleek er evenzeer bij te horen als oordopjes en weinig slaap. Op het hele terrein was er immers maar weinig te bespeuren dat niet gefrituurd was. Om de schade enigszins weg te werken, waagde ik me gisteren aan een loopsessie, maar met een slaaptekort (danku, lawaaierige campingburen) en nog wat onverteerde alcohol in mijn lijf werd dat niet bepaald een groot succes. Hopelijk wordt deze week dat wel. 

Nele:

Na mijn slechte prestatie van vorige week (een halve kilo extra), heb ik deze week wat beter nieuws: deze ochtend tikte de weegschaal namelijk 300 g minder aan. Ik hoor jullie al denken 'Zo veel is dat nu ook weer niet', maar met een culinaire persreis naar Zuid-Tirol achter de rug (denk aan elke ochtend een rijkelijk (champagne)ontbijt en 's avonds een zesgangenmenu mét aangepaste wijnen), valt dat eigenlijk best nog mee. Al heeft de bergtocht van 15 km daar misschien ook wat mee te maken. Kortom, mij hoor je deze week zeker niet klagen. Toch ga ik voor de laatste drie weken de teugels wat strakker aantrekken. Mijn doel? Komaf maken met mijn zoete verslaving (aka koekjes, chocolade en nog eens koekjes en chocolade) en meer groente, fruit, gezonde vetten en eiwitten eten. Ik ben er alvast klaar voor, jullie ook?

Lynn:

Driewerf hoera! Deze week heb ik wél goed nieuws te melden: de weegschaal heeft 0,6 kg minder aan. Na alle uitspattingen tijdens week 4 ging ik de afgelopen dagen wat steviger op de rem staan. En dat werpt dus gelukkig zijn vruchten af. Maar…om dat gedroomde gewichtsverlies van 5 kg nog te halen, zal ik de volgende weken toch een flink tandje moeten bijsteken. Te beginnen met extra sporten, want dat stond op een (te) laag pitje. Let’s do this! 

Birte:

Ein-de-lijk is het zo ver: na 4 kg (jaja, er is weer een halve kilo af) beginnen mensen te zien dat ik vermagerd ben. Het begon vorige week met hoofdredactrice Vrouw & Gezondheid Famke, die me zei dat ik er goed uitzag. De volgende dag op een fotoshoot vroegen zowel fotografe Stefanie als styliste Sarra me hoeveel ik ondertussen al kwijt ben, ‘want je begint het wel goed te zien, hoor’. Hallo, bestaat er een betere motivatie om door te gaan?! Mijn zelfvertrouwen kreeg in elk geval een flinke boost en ik ben helemaal klaar voor week 6. Tot volgende week!

Valérie:

Goed nieuws deze week, want tegen alle verwachtingen in gaf de weegschaal deze week een volledige kilo minder aan. Tijd voor een klein vreugdedansje dus. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik dat vreugdedansje dapper combineerde met een vreugdehapje comfort food tijdens een weekendje weg. Mijn relatie met eten (en vooral het beschouwen van voedsel als beloning) zit duidelijk toch nog niet helemaal zoals het hoort. Mijn gewichtsverlies van een dikke drie kilo in totaal vierde ik trouwens ook met een deftige sessie online shoppen. In mijn euforie bestelde ik trouwens een maatje kleiner dan normaal. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wij verloren deze week gezamenlijk 2,4 kilo. De teller staat nu op: