Goed Gevoel Slankt Af: zo verliep week 6

doorValérie Wautersop 12/06/2017

Knellende broeken, spannende bh-bandjes, bultjes en putjes ... Wij hebben er genoeg van! Met de zomer in zicht gingen we metGoed Gevoel Slankt Af vanaf 1 mei de strijd met onze overtollige kilo's aan. Hoe onze zesde week verlopen is lees je hier.

Lynn:
Langzaam maar zeker, zo kan je mijn afslankparcours het best omschrijven. De voorbije week speelde ik 0,5 kg kwijt, wat de voorlopige tussenstand op  –2,6 kg brengt. Niet spectaculair, maar wie Sandra Bekkari’s aanpak een beetje kent weet dat haar Sanamethode geen streng dieet is. Dat verklaart meteen ook waarom ik het gevoel heb dat ik na tig mislukte dieetpogingen eindelijk mijn ding gevonden hebben. Ik eet bewuster en gevarieerd en grijp minder vaak naar koolhydraten. En af en toe geniet ik van een zoete zonde. Zolang de verhouding 80/20 maar goed zit, kan het allemaal. Het einde van Goed Gevoel Slankt af komt stilaan in zicht, maar ik denk nog lang niet aan stoppen! 

Nele:
Ik vertelde jullie dat ik voor de laatste weken wat steviger op de rem ging staan, en … dat heeft geloond. Want ein-de-lijk kan ik jullie na weken van veel ups én downs goed nieuws brengen: deze week tikt de weegschaal namelijk een volledige kilo minder aan. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Ik nam (met drie dagen hoofdpijn tot gevolg) 's morgens afscheid van mijn Naluutje, at minder koolhydraten (denk aan geen brood, pasta of koekje meer en dus de eerste dagen de daarmee gepaard gaande hoofdpijn en slap gevoel), meer eiwitten en gezonde vetten én wat meer sporten. Een serieuze inspanning, maar wel eentje die loont. Ik ga dus nog even verder op dit elan!

Nathalie:
Na de teleurstelling van vorige week is het me ein-de-lijk gelukt om al de smoesjes die me van sporten weerhielden aan de kant te schuiven. Resultaat: deze week mag ik drie flinke loopsessies op mijn conto schrijven. Niet dat er toptijden geleverd werden, maar ik keerde wel telkens met een tevreden gevoel en een leeg hoofd huiswaarts. Wat het eten betreft… laat ons zeggen dat er op dat vlak nog véél ruimte tot verbetering is. Zo resulteerde de inspanning van woensdag in een ontspannende vreetbui (met schaamte op de wangen achteraf) en werd ik dit weekend verleid tot terrasjes met calorierijke drankjes en dito maaltijden. Maar: tegen de verwachtingen in gaf mijn weegschaal deze week maar liefst 800 gram minder aan. ’t Kan zijn dat we hier met een leugenaar van doen hebben, maar ik startte mijn maandag wel met een goed gevoel. Hoop doet leven, toch?

Valérie:
Om meteen met de deur in huis te vallen: deze week is er 300 gram af. Niets wereldschokkends dus, maar genoeg om een trage maar zekere vooruitgang te boeken. Ik ben inmiddels al enkele weken bezig met het drinken van SkinnyLove om mijn afslankparcours iets makkelijker te maken. Met succes, want deze poedertjes (op te lossen in water, eentje voor in de voormiddag en eentje voor de namiddag/avond) nemen mijn zin om naar ongezonde snacks te grijpen weg. De kruidige smaak verandert merkelijk mijn smaakpallet, waardoor het makkelijker is om niet in mijn oude vertrouwde gewoontes van snoep en chips te vervallen. Het verschil merk ik vooral op wanneer ik halverwege de kuur voor enkele dagen stop met SkinnyLove. Na een dag of twee betrap ik mezelf erop dat mijn zin in zoet me haast ongemerkt naar de koekenkast geleid heeft, iets wat tijdens mijn kuur niet gebeurde. Het staat dus vast: ik doe dus nog even door!

Birte:
Weight Watchers week 6 en ik ontdekt ook een paar kleine minpuntjes aan de app. Eind mei bracht Weight Watchers een kookboek uit voor het hele gezin, waaruit ik regelmatig inspiratie haal. De gerechten zijn echter niet terug te vinden in de app, waardoor ik alles handmatig moet invoeren. En aangezien dat soms wat tijdrovend is, moet ik toegeven dat ik mijn eetdagboek de voorbije week niet even flink heb bijgehouden als de weken ervoor. Gelukkig heeft dat geen invloed op mijn gewichtsverlies en ben ik een halve kilogram vermagerd. Meer moet dat voor mij niet zijn, maar ik merk dat de routine van het diëten erin sluipt en ik daardoor wat minder nauwkeurig word. Ik beloof dat ik mij de volgende week weer herpak!

Deze week verloren wij gezamenlijk 3,1 kilo. Hierdoor staat de weegschaal op: