Goed Gevoel Slankt Af: zo verliep week 7

doorValérie Wautersop 19/06/2017

Knellende broeken, spannende bh-bandjes, bultjes en putjes ... Wij hebben er genoeg van! Met de zomer in zicht gingen we metGoed Gevoel Slankt Af vanaf 1 mei de strijd met onze overtollige kilo's aan. Hoe onze zevende week verlopen is lees je hier.

Birte:
Warm weer staat gelijk aan veel water drinken en weinig honger. Je zou dus denken dat ik de voorbije week superveel vermagerde, maar het tegendeel is waar. Er is ‘amper’ 200 gram af. De reden is – volgens mij toch – dat ik meer vocht vasthoud. Ik laat het niet aan mijn hart komen en doe gewoon moedig verder. Tot volgende week? 

Lynn:
Over de afgelopen week kan ik kort zijn. Het was geen topper. Terrasjes, wijntjes, hapjes… en ik die iets te vaak mijn zelfbeheersing verloor. Dat mijn gewicht status quo bleef mag dan ook een wonder heten. Een week om snel te vergeten dus , al was het wél gezellig. 

Nathalie:
Wat.een.weer. Klagen over de hitte nadat we maandenlang ons beklag deden over de koude? Jep, dat is typisch Belgisch. Terrasjes doen ook. En een zeker hapje daarbij evenzeer. Horen jullie mij al komen? De loopsessies die deze week op het programma stonden, verdwenen dankzij last-minute plannen met vrienden én de files – nog zo’n Belgisch verschijnsel – deze week een beetje naar de achtergrond. Het resultaat is dan ook navenant. Géén goed nieuws te melden hier. Deze week beter? Helaas pindakaas: blijkbaar mag je bij dergelijke hoge temperaturen geen al te zware inspanningen leveren. Nu maar duimen dat de tropische hitte de goesting naar comfort food doet verdampen.

Nele:
De voorbije week was er eentje van ups en downs. Erg smakelijk verorberde ik drie verfrissende ijsjes, enkele glaasjes cava (klein applausje voor mezelf om de calorierijke cocktails aan de kant te laten staan), en met als grootste uitspatting: een barbecue op zaterdag. Toch hield ik me de rest van de week redelijk strikt aan mijn dieet én volgde ik samen met mijn schoonzus een lesje Sh'Bam (op zondagochtend!) dus kon er deze ochtend toch een klein vreugdedansje af toen er 400 gram minder op de weegschaal prijkte. Met een snikhete week in het vooruitzicht, zal er van Start to Run weinig in huis komen, maar ik beloof wel om er op alle andere vlakken volledig voor te gaan voor onze laatste week! Hopelijk jullie ook!

Valérie:
Dieetmoeheid, bestaat dat? Want daarmee kreeg ik volgens mij deze week zwaar af te rekenen. Het vergde net geen bloed zweet en tranen om deze week af te vallen, en echt gemotiveerd was ik al helemaal niet. Toch trok ik ondanks de hitte naar de sportschool, voor een stevige les figuurtraining. Die vertaalde zich de dag nadien niet alleen in een paar stramme spieren, maar ook in 500 gram minder op de weegschaal. Ik doe dus dapper verder, en probeer de komende week vooral weer mijn motivatie terug te vinden.

Deze week verloren we samen 1,1 kilo. Daardoor staat de teller nu op: