Grootste nadeel van singleleven: eenzaamheid

doorEllen Provoostop 20/08/2012

Slechts de helft van de vrijgezellen genieten van hun leven zonder partner, dat blijkt uit een enquête van de datingsite Cupid.com.

Een enquête bij 4000 leden van Cupid.com toonde aan dat 36 procent van de mensen het gebrek aan gezelschap het ergste aspect van het vrijgezellenleven vindt. 32 procent zegt dat eenzaamheid bovenaan de lijst staat van het de nadelen van het vrijgezellenleven. Toch zijn er ook positieve aspecten aan single zijn: 38 procent geniet bijvoorbeeld van de onafhankelijkheid. 

Geen seks
22 procent van de deelnemers vindt dat het leven zonder partner eenvoudiger is. Het gebrek aan seks vormt ook een probleem, niet verrassend hebben meer mannen dan vrouwen het hier moeilijk mee. Ook blijkt dat er geen specifieke wachttijd bestaat om een nieuwe relatie te zoeken nadat je er eentje beëindigde. Sommigen schreven zich een uur nadat hun relatie eindigde in op de website, een derde van de leden waren tussen de twee en drie jaar single. De manier waarop hun vorige relatie is afgelopen bepaalt bij 78 procent hoe snel ze een nieuwe partner zoeken.