Handig! Het bed dat zichzelf opmaakt

doorLynn Formesynop 13/06/2012

Je bed opmaken, het is een eenvoudig taakje. Toch blijven veel bedden 's morgens in chaos achter. Of je nu een luie puberdochter hebt of zelf een slaapkop bent die de wekker zolang uitstelt dat er geen tijd meer voor is, deze uitvinding brengt ongetwijfeld een smile op je gezicht.

Het Spaanse bedrijf OHEA heeft het 'Smart Bed' ontwikkeld, een elektronisch slaapwonder dat zichzelf opmaakt. Op nog geen 50 seconden zorgen twee mechanische armen aan elke kant van het bed ervoor dat het deken mooi wordt uitgerold. De kussens worden zelfs opgetild zodat het tot in de hoeken piekfijn in orde is.

Dit slimme bed is zelfs 'vergeetkopvriendelijk', want met één klik op de knop staat het op automatisch. Het detecteert dan ook wanneer jij bent opgestaan en start drie seconden later met het opmaakproces. Om de veiligheid te garanderen, kan het bed dus niet in actie schieten zolang er iemand in ligt. Op dit moment is het nog niet officieel op de markt, dus het prijskaartje van dit technisch hoogstandje is nog onbekend.