Heeft een LAT-relatie toekomst?

doorRedactieop 13/07/2010

Wie zijn vrijheid niet wil opgeven, vindt een LAT-relatie ongetwijfeld de beste optie. Meer dan de helft van de koppels die het gescheiden samenleven verkiezen, kunnen alvast teren op een lange relatie. Volgens de krant Le Figaro biedt dergelijke samenlevingsvorm zeker voordelen.

De krant liet relatietherapeut Serge Hefez aan het woord. Volgens de kenner kiezen meer paren voor dergelijke vorm van samenleven door een toenemende individualistische samenleving. Vrouwen en mannen willen meer tijd voor zichzelf en stellen hun eigen ambities, interesses en carrière voorop. Een relatie wordt daardoor brozer.

Consensus

Een LAT-relatie kan maar slagen als beide koppels daarvoor kiezen. Ook dienen beiden over een eigen woonst te beschikken. Enkel als ze het wensen, kunnen ze dan van elkaars gezelschap genieten.

Relatiecrisis

Wanneer werkt een LAT-relatie niet? Bij een koppel in crisis, meent de therapeut. Uit het oog, uit het hart geldt vooral bij koppels die dringend moeten werken aan een relatie. De stemming om elkaar te herontdekken, ontbreekt op die manier.

Kinderen

Ook als er kinderen zijn, ligt een gescheiden relatie moeilijk. Het concept kan de kinderlijke perceptie van het gezin aantasten, stelt de relatietherapeut. Kinderen horen getuige te zijn van een relatie waardoor ouders best onder 1 dak leven. (lvl)