Helft van de Belgen wil wel een online date

doorRedactieop 31/03/2015

De tijd dat er een sociaal taboe rustte op online dating, is voorbij. Eén belg op twee staat wel open voor een afspraakje met iemand die ze online leerden kennen. Dat blijkt uit een onderzoek van social discovery site Twoo.com.

Twoo.com ondervroeg 1.000 Belgen over hun mening rond online daten, en de resultaten zijn verrassend positief. Ruim een kwart van de ondervraagde Belgen (27%) vindt online dating een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Eén Belg op twee (49%) staat wel open voor online dating, en bijna één op vijf heeft er al ervaring mee. Daarnaast zou een kwart van de Belgen (24%) online dating wel overwegen als ze geen partner zouden hebben.

Er heerst echter ook nog wat terughoudendheid. 22% van onze landgenoten zou het wel eens graag proberen, maar is toch nog een beetje onzeker. Vooral de veiligheidsfactor speelt dan mee, maar ook de kosten van sommige datingsites zijn een obstakel.

31% van de Belgische Twoo-gebruikers zijn twintigers. Daarnaast zijn mannen ook duidelijk enthousiaster dan vrouwen. 54 procent van de heren ziet een online date zitten, vergeleken met 43 procent van de dames. Ook leeftijd speelt een grote rol: wie online date, is waarschijnlijk jonger dan 35 (29 procent). Slechts 6 procent van de 55-plussers ging al eens op een online date. Daarnaast blijken 31% van de Belgische Twoo-gebruikers twintigers te zijn.