Het bewijs dat vrouwen mooier zijn dan ze denken

doorRedactieop 27/11/2013

Dit filmpje zal heel wat vrouwen een hart onder de riem steken. Hier wordt immers het bewijs geleverd dat vrouwen zichzelf vaak minder mooi vinden dan ze in werkelijkheid zijn.

Het experiment gaat als volgt: laat een forensisch artiest - een man die vijftien jaar lang robotfoto's van misdadigers maakte op aanwijzingen van slachtoffers - een schets maken van een vrouw op basis van hoe ze zichzelf omschrijft.

Laat diezelfde artiest vervolgens een schets van diezelfde vrouw maken op grond van de aanwijzingen die hij krijgt van iemand die de vrouw recent ontmoette. De verschillen zijn verbluffend.

Vrouwen lijken de klemtoon te leggen op wat zij zelf als hun minder fraaie fysieke kenmerken ervaren: sproeten, een uitgesproken kin, een groot voorhoofd. Anderen, zo blijkt, zien andere kenmerken, en het resultaat van hun waarneming oogt ook voor de vrouw in kwestie "vriendelijker, mooier, slanker, gelukkiger".

Conclusie? Probeer eens door de ogen van een ander te kijken, je zal jezelf op slag een pak aantrekkelijker vinden. Omdat je dat ook bent.