Het fluogroene wondermiddel van Dita von Teese

doorLynn Formesynop 17/09/2012

De 39-jarige burlesque danseres Dita von Teese behoudt haar bewonderenswaardige curves naar eigen zeggen door een "gloeiend groen drankje" als ontbijt, aangevuld met een vegetarisch slaatje op de middag en een normale warme maaltijd 's avonds.

Ze plukte het recept uit 'The Beauty Detox' van voedingsexperte Kimberly Snyder, zeer geliefd in Hollywood. "Ik heb heel wat geleerd over gezonde en ronduit slechte voeding. Er doen zoveel mythes de ronde, maar dit boek heeft me getoond hoe ik een voedzaam, gebalanceerd dieet kan volgen", aldus Dita.

Goed in vorm
Los van haar intensieve dansacts is deze fluogroene smoothie volgens Von Teese dé reden waarom ze zo goed in vorm is. "Wat ik eigenlijk doe, is de groene mix drinken ergens tussen de ochtend en de middag. Vervolgens eet ik als middagmaal altijd iets vegetarisch, heel vaak een slaatje. Tot slot ik eet 's avonds een doodgewone warme maaltijd. Ik zou dus niet zeggen dat burlesque de reden is dat ik goed in mijn vel zit, mijn ultiem geheim is de groene smoothie", klinkt het.


Ultiem geheim

Aangezien Dita de ingrediënten niet meteen prijsgaf, gingen we zelf op zoek naar het recept van dit groene 'wondermiddel'.

* Anderhalf kopje water
* 1 kleine krop romeinse sla, fijngesneden
* 3 tot 4 stokken selder in stukjes
* 1 halve bos spinazie
* 1 groene appel zonder klokhuis, fijngesneden
* 1 peer, ontpit en fijngesneden
* 1 banaan
* Het sap van een halve citroen

Start met water toe te voegen aan de fijngesneden sla. Mix het op trage snelheid tot je een vloeiend resultaat bereikt. Voeg selder, spinazie, appel en peer toe en mix aan hogere snelheid. Wie wil, kan voor de smaak ook nog verse koriander of peterselie toevoegen. Eindigen doe je met banaan en vers citroensap en een laatste stevige draai in de blender.

Verklaring?
"Telkens ik op een filmset werk, drinkt de hele crew deze groene smoothie. Het is een energiebom van gemengde en gecondenseerde voedingsstoffen in sapvorm. Hierdoor hoeft je lichaam geen energie te verspillen aan het afbraakproces. De vitaminen, mineralen en aminozuren vloeien recht in je systeem voor een opkikker van formaat. Omdat het bovendien ook rijk is aan vezels, zal je niet naar die bagel of tweede tas zoete koffie grijpen tussen maaltijden", verklaart Kimberly Snyder.