Het geheim wapen van vrouwen: het decolleté

doorElke De Pourcqop 30/03/2012

Het zal voor mannen niet als een verrassing komen: vrouwen gebruiken hun decolleté wel degelijk om de aandacht te stelen of iets gedaan te krijgen. De helft van de vrouwen maakt wel eens gebruik van wat Moeder Natuur haar heeft toebedeeld, zo blijkt uit een onderzoek van Wonderbra naar aanleiding van de Britse 'feestdag' 'Nationale Boezemdag'.

Het vaakst gebruiken vrouwen hun boezem om iets gedaan te krijgen: door de baas te imponeren of om een loonsverhoging te krijgen (1 op 7), om sneller geserveerd te worden in een bar (de helft!) of een parkeerboete te doen verdwijnen (8 procent).

Bijna drie op tien vrouwen gebruikt een push up-beha tijdens een date omdat ze geloven dat ze dan een betere indruk maken op de geïnteresseerde.

Beter dan de bruid
In de ware bitch-stijl die vrouwen zo vaak wordt toegedicht, zegt één op tien vrouwen zelfs expres een jurk met decolleté te dragen naar een trouwfeest, in de hoop wat aandacht te stelen van de bruid.

Voor het solliciteren wordt het decolleté dan weer niet getoond: slechts drie procent doet het. Een terechte beslissing voor 97 procent van de vrouwen: te veel bloot tijdens een sollicitatiegesprek valt alleen maar nadelig uit, zo bleek al uit eerder onderzoek.

Je decolleté tonen is niet meer 'goedkoop' of 'sletterig'. Integendeel: twee op drie vrouwen krijgt er meer zelfvertrouwen door en voelt zich vrouwelijk en sexy als ze een beetje decolleté showt.

Holly Willoughby
Scarlett Johansson.
Marilyn Monroe.


Celebrity Top 10
Net als mannen, kijken vrouwen ook goed hun ogen uit naar de boezems van hun vriendinnen of celebrities. Wonderbra kon het niet laten en vroeg een hitlijst van de mooiste boezems. Hier is de top-10:

1. Holly Willoughby
2. Scarlett Johansson
3. Beyoncé
4. Rihanna
5. Marilyn Monroe
6. Dita Von Teese
7. Katy Perry
8. Brigitte Bardot
9. Kim Kardashian
10. Lara Stone

Top decolletétips:

1) Kies de juiste beha: alleen als je beha comfortabel zit én de borsten op de juiste plaats houdt, kan je met zelfvertrouwen je decolleté tonen.

2) Verzorg je borsten: af en toe een scrub, een likje bodylotion of zelfbruinende crème kan echt geen kwaad!

3) Less is more: je moet altijd iets aan de verbeelding overlaten. Toon een streepje kant of een stukje borst, maar nooit alles.

Beyoncé.
Rihanna.
New vs old glamour: Dita Von Teese wint de borstenstrijd van Brigitte Bardot.
Katy Perry, Kim Kardashian en Lara Stone vervolledigen de top-10.