Hip hip hoera: vandaag is de gelukkigste dag van 2010!

doorRedactieop 18/06/2010

Vandaag, vrijdag 18 juni 2010, is het de gelukkigste dag van het jaar. Dat berekende, naar jaarlijkse gewoonte, de Britse psycholoog Cliff Arnall (45) met een ingewikkelde wiskundige formule. Hij houdt rekening met 'feel good'-factoren als buiten genieten van zomeravonden, bewondering voor de natuur die in bloem staat, de nakende vakantie en herinneringen aan mooie vakantiedagen uit de jeugd. Al die emoties komen NU het sterkste opzetten.

Voor de liefhebbers geven we graag Arnalls formule: O + (N x S) + Cpm/T + He. Simpel uitgelegd: de waarde (O) van in de openlucht vertoeven wordt gevoegd bij de natuur (N) vermenigvuldigd met sociale interactie (S), en opgeteld bij herinneringen aan de kindertijd (Cpm), gedeeld door de temperatuur (T) en opgeteld bij het vakantiegevoel (He).

Arnall coacht beroemdheden, gezondheidsmedewerkers en bedrijven in het gelukkig zijn. Hij voorspelde ook dat de Ieren van het WK voetbal zullen genieten, ook al werden ze door de handsball van de Fransman Thierry Henry onterecht uitgeschakeld in de voorrondes. Het lopende WK draagt dan ook bij tot de gelukzaligheid van vandaag, volgens Arnall. Net als het vooruitzicht van het tennistornooi van Wimbledon dat maandag van start gaat.

"Een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Wat ons het meest gelukkig maakt, zijn onze relaties met partners, familie en vrienden. Mijn advies is dan ook om minder te werken en meer tijd te door te brengen met de mensen die je graag ziet." Of dat ook onze baas gelukkig zal maken, lijkt ons dan weer een andere zaak... (jv)