Hoe deze biersoort je beter maakt in bed

doorTine Kintaertop 31/10/2015

Dat (een beetje) alcohol je meer zin doet krijgen in seks, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat je van bier ook effectief beter in bed kan worden?

Dat alcohol gezond is, zal je ons niet horen zeggen. Volgens seksuologe dr. Kat Van Kirk is een biertje hier en daar echter niet slecht voor je prestaties in de slaapkamer. En dan heeft ze het meer bepaald over donker bier.

Zo zullen de fyto-oestrogenen in het bier ervoor zorgen dat je het al wat langer volhoudt in bed. "Het orgasme van de man wordt een stukje uitgesteld", klinkt het. Daarnaast heeft een recent onderzoek uit Italië uitgewezen dat een pintje ook invloed heeft op je gezondheid: mannen hadden daar 31 procent minder kans op hartziekten als ze een glas bier per dag dronken, in combinatie met sport.

Donker bier
Vooral de bruine, donkere bieren zijn een aanrader in de slaapkamer. Die bevatten meer ijzer dan blonde bieren, waardoor de bloedcirculatie verbeterd wordt en het aantal rode bloedcellen stijgt. "De combinatie van beide is belangrijk om gemakkelijk en frequent erecties te krijgen", aldus Van Kirk.

En als je dan toch voor donker bier gaat, is Guinness je beste optie. Het Ierse brouwsel bevat ten eerste al verbazend weinig calorieën en alcohol, tenzij je de Special Export Stout drinkt die speciaal voor België ontworpen werd natuurlijk. Maar het is het aantal vitaminen en mineralen dat van Guinness de beste optie maakt. Vooral de vitamine B en probiotica helpen je vooruit tijdens de seks: "Het zal je maag in toom houden, zodat je je niet traag en misselijk voelt als het erop aankomt."