Hoe een huisdier de punten van je kind verbetert

doorEllen Provoostop 17/07/2012

79 procent van de kinderen tussen 5 en 16 jaar gelooft dat hun huisdier een positief effect op hun huis- en schoolwerk heeft. Dat blijkt uit een recent rapport.

Kinderen met ratten of muizen geloven het vaakst dat hun huisdier hen helpt bij hun huiswerk (92 procent), in vergelijking met hondeneigenaars (86 procent) en kattenbaasjes (80 procent). Bijna de helft van de kinderen zegt dat het verzorgen van een huisdier hen gelukkiger maakt, een derde zegt dat het beestje hen kalmeert. Een vijfde voelt zich ook intelligenter door hun harig vriendje. De chinchilla, een klein knaagdier, heeft het meeste invloed op de intelligentie van het kind, 55 procent van de baasjes voelt zich door dit dier slimmer. 

Andere voordelen
Meer dan een derde zegt dat ze door hun huisdier beter zorg kunnen dragen, 34 procent voelt zich verantwoordelijker, een vijfde zegt dat ze hierdoor beter met mensen kunnen praten. 68 procent van wie thuis een reptiel heeft gelooft dat zijn huisdier hem verantwoordelijker heeft gemaakt, baasjes van konijnen komen op de tweede plaats met 61 procent, dat is 40 procent bij katteneigenaars en 36 procent van wie een hond heeft. Daarnaast is meer dan 30 procent van de baasjes actiever geworden sinds ze een huisdier hebben.