Hoe je je beha aandoet zegt veel over je persoonlijkheid

doorValérie Wautersop 21/08/2015

Wie dacht dat je beha omgekeerd vastmaken en hem vervolgens ronddraaien om aan te doen vooral wou zeggen dat je een beetje minder handig bent dan je medemens die het gewoon met de handen achter de rug doet, heeft het mis. Blijkbaar zegt de manier waarop je je beha aantrekt heel wat over je persoonlijkheid.

Dat beweert lichaamstaalexperte Patti Wood tenminste. "Er zijn vier duidelijk van elkaar te onderscheiden persoonlijkheidstypes: stuurders, beïnvloeders, ondersteuners en zorgvuldige correctoren. Elk van hen heeft een specifieke manier waarop ze zelfs de kleinste taakjes uitvoeren. Inclusief het aandoen van je beha. Dit is wat dat zegt over jou:

Als je je beha langs voren vastmaakt, en vervolgens rond je lichaam draait, ben je een beïnvloeder. Je houdt ervan op op te vallen, geapprecieerd en uitgedaagd te worden. Je ziet er altijd op je best uit en bent snel verveeld.

Als je een beha draagt met een achtersluiting, die je ook langs achteren vastmaakt ben je een ondersteuner. Je volgt de traditie en houdt het bij wat je geleerd is. Je bent sociaal en een goede luisteraar, maar houdt niet van verandering.

Als je een beha draagt met een sluiting langs voren ben je een stuurder. Je bent efficiënt, verspilt geen tijd en houdt ervan om dingen gedaan te krijgen. Je hebt er een hekel aan om de controle te verliezen.

Als je je beha al vastmaakt voor je hem over je hoofd trekt ben je een voorzichtige corrector. Je houdt ervan om dingen van de eerste keer juist te doen. Je overdenkt dus elke situatie voor je actie onderneemt. Je houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan.