Hoe slapen op je buik de kans op erotische droom verhoogt

doorLien Buyckop 10/08/2012

Voor wie wel eens zin heeft in een erotische droom is er goed nieuws: je kan die uitlokken door in slaap te vallen op je buik. Volgens wetenschappers heb je dan namelijk veel meer kans op een sexy droom dan in andere houdingen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Calvin Kai-Ching Yu van de Shue Yan Universiteit in Hong Kong. Hij sprak met 670 studenten, waarvan twee derde vrouwelijk was, en vroeg hen vragenlijsten in te vullen over hun dromen.

Pikant
Daarbij moesten ze onder andere aangeven hoe vaak dromen voorkomen, hoe intens ze zijn en over wat ze gaan. Daarnaast vroeg Yu ook hoe vaak ze op hun zij, met het gezicht omhoog of omlaag sliepen.

Het resultaat was duidelijk: wie op zijn buik sliep, rapporteerde veel meer gevoelens van 'seks' en 'achtervolging' dan de anderen. Daarnaast kwamen er ook andere pikante motieven voor, zoals 'vastgebonden' of 'opgesloten' zijn of 'niet in staat zijn om te bewegen'. Ook hadden zij vaker dromen waarin een geval van 'erotomanie' aan bod kwam, waarbij mensen geloven dat ze een geheime aanbidder hebben, vaak een bekende persoon.

Lucht
Kai-Ching Yu: "Deze studie bewijst dat je lichaamshouding tijdens het slapen de inhoud van je dromen kan beïnvloeden. Ik geloof dat het brein niet helemaal afgesloten is van de buitenwereld als je slaapt en de stimuli, ook die ten gevolge van je omgeving, hebben meer invloed dan je denkt."

Maar hoe komt het nu dat op je buik slapen de kans op een erotische droom verhoogt? Volgens de wetenschapper heeft dat te maken met een mindere toevoer van lucht als je met je gezicht naar beneden ligt. Dat zorgt ervoor dat je hersenen de indruk krijgen dat je vastgeklemd wordt.