Ideale man is minstens 7 jaar ouder

doorLien Buyckop 24/04/2012

Op liefde staat geen leeftijd, wordt wel eens gezegd. En daar zijn de vrouwen van vandaag het helemaal mee eens. Zij kiezen namelijk steeds vaker voor een man die minstens 7 jaar ouder is dan zijzelf.

Volgens het Britse Institute for Public Policy Research gaat het bijna om een verdubbeling in vergelijking met 1958.

Eén vijfde van de getrouwde vrouwen die geboren werd tussen 1976 en 1981, is namelijk samen met een man die minstens 7 jaar ouder is. Het aantal vrouwen met een partner van één of twee jaar ouder, is dan weer gedaald.

Maar wat trekt vrouwen dan aan in oudere mannen? Relatiecoach Jonathan Welford denkt dat ze extra druk voelen om het van de eerste keer goed te doen, en een iets oudere man heeft zichzelf al bewezen.

"Jonge kerels mogen fysiek dan wel aantrekkelijker zijn, maar een oudere man heeft al meer bereikt op het vlak van carrière, financiën en persoonlijkheid", zegt Welford. "Een jongere man moet zich daarentegen nog bewijzen. Veel vrouwen willen daar niet op wachten, omwille van hun drang om zich te settelen of het tikken van de biologische klok."

Het leeftijdsverschil tussen koppels wordt dus steeds groter, maar dat is niet het geval voor het verschil in sociale klasse. Het onderzoek toonde namelijk ook aan dat minder vrouwen "boven hun stand trouwen". 56 procent van de laatste generatie koos voor een man uit dezelfde sociale klasse als zijzelf.