IJdel: beautyrituelen voor reis kosten meer dan trip zelf

doorLien Buyckop 24/07/2012

Op vakantie willen we er allemaal op ons best uitzien. Geen wonder dus dat we al weken of zelfs maanden op voorhand bezig zijn met behandelingen om ons lichaam klaar te stomen. Maar bij veel vrouwen gaat dat wel erg ver. Uit nieuw onderzoek blijkt zelfs dat we meer uitgeven aan die voorbereidingen dan aan de reis zelf.

Volgens een rondvraag van de Briste winkelketen Debenhams geeft de gemiddelde vrouw namelijk 472 pond (of euro) uit aan schoonheidsbehandelingen voor ze op reis vertrekt. Dat is ongeveer het dubbele van de kostprijs van een weekje naar de Costa Del Sol.

Niet besparen
Spray tanning, manicures en pedicures, waxen en het kleuren van de wenkbrauwen zijn de meest gevraagde behandelingen in het schoonheidssalon van Debenhams. De kostprijs speelt daarbij geen rol.

Sara Stern van Debenhams: "Er goed uitzien op vakantie is veel meer dan het vinden van de perfecte bikini. Vrouwen zijn bereid om te betalen om er geweldig uit te zien. Ze gaan wel op zoek naar goedkope reisjes, maar besparen niet op hun uiterlijk."

Tijd
Bovendien hoeven die behandelingen ook niet rap-rap te gaan. Vrouwen nemen er graag tijd voor, vaak duurt alles samen zo'n 11 uur. De voorbereidingen starten ook op tijd, meestal zo'n drie weken voor het vertrek. Dan is het tijd voor een bezoekje aan de kapper, terwijl de laatste dagen vrijgehouden worden voor spray tanning en een waxbeurt.

"Bovendien moeten vrouwen zich door het slechte weer dit jaar nog meer voorbereiden op hun vakanties. Velen van ons hebben nog niet de kans gehad om hun benen te laten bruinen, dus staat een spray tan hoog op hun prioriteitenlijstje", aldus Sara Stern.