Italiaans vluggertje! Farfalle met tonijn, tomaat en oregano in minder dan twintig minuten

doorValérie Wautersop 12/04/2018

Pasta is je beste vriend in haastige tijden. Gooi wat lekkere groenten en vlees of vis mee in de pan en je schudt in een wip een driesterrenmaaltijd uit je mouw. Dit keer gaan we de Italiaanse toer op, met kerstomaatjes, augurken, oregano en tonijn in de mix. Buon appetito!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 g farfalle
  • 2 zoetzure augurken, fijngesneden
  • 500 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 tl gedroogde oregano
  • takjes tijm
  • 220 g tonijn
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:
1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak er de fijngesneden augurkjes even in aan. Schepvze uit de pan. Doe nu de tomaatjes in de pan, bestrooi met 2/3 van de oregano en schep er enkele takjes tijm onder. Voeg de tonijn toe aan de saus.
3. Giet de pasta af en vang enkele lepels van het kookvocht op. Meng de pasta onder de saus. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen.
4. Verdeel de pasta over de borden, strooi er de augurkjes over en werk af met de resterende oregano, de lente-ui en wat tijm.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.