Janice speelde 42 kilo kwijt dankzij hypnose

doorEllen Provoostop 16/11/2012

De Britse Janice Rodgers viel 42 kilo af door hypnosetherapie. Hierdoor geloofde ze namelijk dat ze een maagring had laten inplanten en kreeg ze een afkeer van junkfood.

De 46-jarige Janice Rodgers woog 111 kg toen wanhopig op zoek ging naar een manier om af te vallen. Na de geboorte van haar zoon, die nu 23 jaar is, verdikte ze snel en Janice had het lang moeilijk om deze kilo's opnieuw kwijt te spelen. Ze kwam na wat opzoekwerk via Google op de website van Andrew Nelson terecht en plande enkele sessies met hem. Ze maakte een afspraak met deze specialist die onder meer dankzij hypnose mensen laat geloven dat hun maag gekrompen is. Na haar eerste sessie dacht de vrouw dat ze haar tijd aan het verkwisten was, maar zeven maanden later woog ze nog 70 kilo. Ze viel zoveel af omdat ze geen ongezonde voeding meer naar binnen kreeg.

Motivatie
Zo stopte Janice met het eten van chips en gefrituurd eten, ze schakelde de eerste twee weken over op een dieet van vloeistoffen, na een tijdje at ze geleidelijk aan opnieuw vast voedsel. Na een zevental maanden paste ze opnieuw in een maat 40, ze bleef gemotiveerd door naar de opnames van haar sessies met Andreyw Nelson te luisteren.

Sindsdien eet ze enkel nog salades, fruit, gezonde volkorenproducten en mager gegrild vlees. Janice legt uit: "Na mijn eerste sessie met Andrew dacht ik dat deze therapie onzin was, ik voelde me niet anders. Maar toen ik probeerde iets te eten, voelde het aan alsof ik op tapijt kauwde. Omdat ik jarenlang zoveel had gegeten, had ik nooit gedacht dat ik het zou volhouden, maar het was ontzettend makkelijk. Ik viel ontzettend snel af.

Werking
De therapeut Andrew Nelson legt zijn werkwijze uit: "De 'virtuele maagring' bestaat uit cognitieve gedragstherapie, het herprogrammeren van het brein en mentale voorbereiding. De behandeling begint met een gesprek waarin ik mensen vraag zichzelf te visualiseren hoe ze willen zijn en we praten over gezonde voeding. Mensen eten om heel wat verschillende redenen, niet alleen omdat ze honger hebben. Eens we de oorzaak ervan begrijpen, breng ik ze onder hypnose en bevestigt dit waarover we gepraat hebben."