Japanse uitvinding - 'stokken' die vagina verstrakken - is gevaarlijk

doorTimon Van Mechelenop 26/01/2016

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar ze blijken razend populair te zijn die vagina verstrakkende stokken. De dingen worden voor geen geld te koop aangeboden op sites als Amazon en Etsy, en ze beloven vrouwen - hoe kan het ook anders - een instant strakke(re) en propere vagina. Maar het gebruik ervan zou niet volledig veilig zijn.

De vagina verstrakkende stokken zijn een Japanse uitvinding, maar ze blijken overal zowat als zoete broodjes over de virtuele toonbank te gaan. De stokjes die wat op sigaren lijken, zouden gemaakt zijn van kruiden, gemalen planten en nog een hoop andere mysterieuze ingrediƫnten. De bedoeling is dat dames een halfuur voor de seks een stok binnenbrengen, waarna hun vagina 2 minuten later al strakker zal zijn. Daarnaast ontrekken de stokken ook alle natuurlijke afscheiding, zodat je nog nooit zo proper geweest zult zijn daar vanonder. Althans, dat beweert het bedrijf achter deze "wonderstokken". Dat dat niet helemaal gezond kan zijn, voelen wij eigenlijk al van ver aankomen...

"De stokken drogen de vagina uit"
Op haar blog, waarschuwt gynaecologe Jen Gunter dames voor het gevaar van de beruchte stokken. "Ten eerste is een vagina perfect in staat om zichzelf schoon te houden, en is afscheiding nodig voor dat schoonmaakproces. Daarnaast drogen de stokken de vagina enorm uit, waardoor de vagina misschien heel even strakker zal ogen, maar gezond is dat zeker en vast niet. Het hoort daar onderaan nat te zijn, onder andere zodat de penetratie aangenaam verloopt," schrijft Gunter.

"Seks zal niet meer aangenaam verlopen"
Verder zegt ze ook nog dat ze niet begrijpt waarom vrouwen strakker willen zijn om bij mannen in de smaak te vallen. "Ik snap daar letterlijk niets van, maar dat is een heel andere discussie waar ik nog uren over zou kunnen doorgaan. Weet wel dat je door de stokken misschien wel kort iets strakker zult zijn, ze zorgen er ook voor dat seks zowel voor vrouwen als mannen niet aangenaam meer zal verlopen erna, dus dan heeft het toch al helemaal geen zin meer?" aldus Gunter.

"Wat je je vagina nooit moet aandoen"
Na het vaginale stomen van Gwyneth Paltrow en de blogster die ons probeerde te overtuigen van een vaginale detox met kruiden, is dit weer een gevaarlijke internethype, die hopelijk de nuchtere Belgische vrouw niet zal weten te bekoren. Eerder schreven we al wat je je vagina beter maar nooit aandoet. Een kleine reminder.